Super League : Νέα αναβολή στο πρωτάθλημα, πάει για 11-12 Σεπτεμβρίου η σέντρα

Ο πολυπόθητος λευκός καπνός δεν βγήκε από το κρίσιμο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, με τη ΓΣ να παίρνει αναβολή για τις 31 Αυγούστου, το οποίο σημαίνει πως το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει αυτό το Σαββατοκύριακο (28-29/08) και πάει για 11-12 Σεπτεμβρίου λόγω της διακοπής για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Το ελληνικό φίλαθλο κοινό αδημονούσε για την έναρξη της Super League Interwetten το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (28-29 Αυγούστου), με δεδομένο πως η προγραμματισμένη σέντρα για το διήμερο 21-22 Αυγούστου αποδείχτηκε όνειρο θερινής νυχτός, ωστόσο ούτε αυτή τη φορά θα έχουμε αίσιο τέλος στο μακρόσυρτο αυγουστιάτικο ποδοσφαιρικό σίριαλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Super League, αποφασίστηκε ομόφωνα, η ΓΣ να πάρει αναβολή για τις 31 Αυγούστου, το οποίο σημαίνει πως το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει αυτό το Σαββατοκύριακο (28-29/08) και πάει για 11-12 Σεπτεμβρίου, καθώς ακολουθεί διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Η ενημέρωση της Super League Interwetten:
Ομόφωνα η Γ.Σ. αποφάσισε, όπως για τεχνικούς λόγους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, η οποία είναι σε καλό δρόμο, να οριστεί Γ.Σ. την Τρίτη 31/8/2021, ώστε να ψηφιστεί η προκήρυξη. Ως εκ τούτου, οι επαναληπτικές Γ.Σ. της Τετάρτης (25/8) και της Παρασκευής (27/8), δε θα διεξαχθούν.

Θυμίζουμε πως δεν έχει βρεθεί ακόμα η χρυσή τομή για τις 6 ομάδες που παραμένουν ακόμα χωρίς τηλεοπτική στέγη (παρά την προσπάθεια από Βόλο, Παναιτωλικό, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης και Ιωνικό να κλείσουν συμφωνία με την Cosmote Tv και τον Αστέρα να συμφωνήσει με την Nova), με τις 5 εξ αυτών να ζητούν τηλεοπτική κάλυψη για δύο χρόνια και να οδηγούνται προς το παρόν σε αδιέξοδο.

Επιπλέον, ανοιχτό παραμένει και το ζήτημα της κεντρικής διαχείρισης από τη σεζόν 2023/24., για το οποίο επίσης πρέπει να βρεθεί φόρμουλα από τις 14 ΠΑΕ του συνεταιρισμού. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η δράση θα καθυστερήσει για τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες, καθώς τα πρωταθλήματα θα σταματήσουν για τα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ (η Ελλάδα παίζει με Κόσοβο και Σουηδία στις 5 και 8 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα).

Κάτι που σημαίνει πως στην καλύτερη δυνατή περίπτωση, όπου θα έχουν διευθετηθεί όλα τα φλέγοντα τηλεοπτικά μέτωπα, θα έχουμε πρώτη σέντρα το διήμερο 11-12 Σεπτεμβρίου. Πιο αργά δηλαδή από κάθε άλλη ευρωπαϊκή λίγκα.

Θυμίζουμε ότι στις 17 Αυγούστου, το SPORT24 είχε αναλύσει τα δεδομένα που ίσχυαν σχετικά με το τηλεοπτικό τοπίο και είχε προϊδεάσει πως ήταν κάτι παραπάνω από υπαρκτό το σενάριο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα μέσα στον Σεπτέμβριο, αν δεν προέκυπτε λύση. Όπερ και εγένετο…

πηγή : sport24.gr