Δίχασαν τους ανεμβολίαστους οι αναρρωτικές

Η υπόθεση των αναρρωτικών αδειών σε μερίδα ανεμβολίαστων υγειονομικών έφερε νέο διχασμό στις τάξεις των υγειονομικών του Νοσοκομείου Αγρινίου, καθώς αυτός μέχρι πρόσφατα γίνονταν μεταξύ των εμβολιασθέντων και των ανεμβολίαστων.

Πλέον όμως προκύπτει μια μεγάλη ενόχληση όχι μόνο από τους εμβολιασθέντες, αλλά και από όσους συνειδητά αποφάσισαν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι και δεχθούν τις όποιες συνέπειες του νόμου, έναντι όσων προσπαθούν με «πλάγιο» τρόπο να τις αποφύγουν.

Αυτή η μερίδα των ανεμβολίαστων έφτασε στο σημείο να έρθει πιο κοντά με τους εμβολιασθέντες υγειονομικούς ή τουλάχιστον έκανε τους εμβολιάσθεντες να τους “δουν” με μεγαλύτερη κατανόηση. Και αυτό γιατί η ύπαρξη τόσων πολλών αναρρωτικών αδειών, εκτιμάται ότι θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την ούτως ή άλλως δύσκολη αναπλήρωση των κενών που δημιουργούνται.

Σε μια συγκυρία μάλιστα, που η επιδημιολογική επιβάρυνση της περιοχής είναι σημαντική και σταδιακά οι εισαγωγές στην κλινική covid του Νοσοκομείου Αγρινίου αυξάνονται, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των νοσηλευόμενων να κυμαίνεται κοντά στους 20. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο που η 6η ΥΠΕ κοινοποίησε έγγραφο στο νοσοκομείο Αγρινίου, με το οποίο αναστέλλονται εκ νέου τα τακτικά χειρουργεία.