Αναστασίου: «Είμαι αισιόδοξος»

Ο κόουτς του Παναιτωλικού μίλησε για τη χθεσινή πρεμιέρα των «κυανοκίτρινων» και τόνισε πως θέλει η ομάδα του να έχει «ταυτότητα».

Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης όπου ο Παναιτωλικός παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στους Αρκάδες, μίλησε ο τεχνικός του Γιάννης Αναστασίου στον ΣΠΟΡ FΜ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
-την ισοπαλία με τον Αστέρα στην πρεμιέρα: «Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο το ματς με τον Αστέρα. Άλλωστε μιλάμε για την ομάδα που ήταν έκτη πέρσι και έχει κρατήσει πολλά πρόσωπα στο ρόστερ της. Τακτικά ήμασταν πολύ καλοί, δεν αφήσαμε πολλές ευκαιρίες στον αντίπαλο και εμείς είχαμε καλύτερες στιγμές, ειδικά του Καρέλη. Στο δεύτερο μέρος βγάλαμε μια κούραση, αλλά το περιμέναμε. Δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη αλλά είμαι σχετικά ευχαριστημένος και αισιόδοξος».

-το αν η αναβολή στην έναρξη του πρωταθλήματος εξυπηρέτησε ή όχι τον Παναιτωλικό: «Για μας θα ήταν καλύτερα να είχαμε αρχίσει στις 20 Αυγούστου, όπως είχε προγραμματιστεί. Χθες είχαμε αρκετές απουσίες, ειδικά από το κέντρο και μπροστά. Παίξαμε με παιδιά που δεν μπορούσαν να παίξουν στον ρυθμό και τις ταχύτητες που θέλουμε. Η αναβολή της έναρξης μάς έβγαλε εκτός προγραμματισμού».

-τις προτεραιότητες που είχε στην προετοιμασία: «Το πιο σημαντικό για μας ήταν να γίνουμε ομάδα, να βγάζουμε καλά στοιχεία με την μπάλα, αλλά και χωρίς αυτή. Το σημαντικό είναι να έχουμε μια ταυτότητα. Δώσαμε έμφαση σε συγκεκριμένα κομμάτια και η εικόνα μας παιχνίδι με παιχνίδι γινόταν καλύτερη. Στα φιλικά είχαμε αρκετά καλή εικόνα, αλλά είναι διαφορετικά τα επίσημα ματς».

-το 4-0 του Παναθηναϊκού: «Είναι αρκετά ενθαρρυντικό να αρχίζεις με 4-0 και με κόσμο στο γήπεδο, πόσω μάλλον για τον Παναθηναϊκό που ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια. Είχε άλλα πρόσωπα σε σχέση με το φιλικό που δώσαμε πριν λίγες εβδομάδες και ο κύριος Γιοβάνοβιτς έβαλε κάποια νέα στοιχεία. Είχε ένταση, διάθεση και παλμό. Ήταν αισιόδοξα τα μηνύματα, αλλά το σημαντικό είναι να έχει διάρκεια, γιατί η συνέχεια θα είναι πιο δύσκολη. Η Λεωφόρος είναι μια όμορφη έδρα και η εμφάνιση δημιουργεί προσδοκίες, αλλά η διάρκεια κρίνει μια ομάδα και όχι 1-2 παιχνίδια μεμονωμένα. Θέλει δουλειά, υπομονή και σε κάθε ματς να δουλεύεις για να γίνεις καλύτερος».