Αγιασμός στο κοινωνικό φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης»

Ο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ.κ. Κοσμά, τέλεσε την Δευτέρα13 Σεπτεμβρίου 2021 τον αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αγρινίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», για το σχολικό έτος 2021-2022.

Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα του 2ου και του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, με τη συμμετοχήμόνο μαθητών και γονέων, λόγω των μέτρων για την πανδημία. Παρα ταύτα τίμησε με την παρουσία του και ο κ. Κωνσταντίνος Νάκος, συντονιστής σχολικών συμβούλων Δυτικής Ελλάδας κι εκπρόσωποςτης Περιφερειακής Εκπαιδεύσεως.

Μετά τον αγιασμό, ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε στα παιδία υγεία και πρόοδο, ενώ τους ζήτησε μαζί με την πρόοδο στα μαθήματά τους να αξιοποιήσουν το θέλημα του Χριστού στη ζωή τους. Χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους της Περιφερειακής Εκπαιδεύσεως ο κ. Νάκος, ενώ συγκίνησε με το μήνυμά της η τελειόφοιτη μαθήτρια Εμμέλεια Λαζέ η οποία πέτυχε στο Ιστορικό Αρχαιολογικό και ευχαρίστησε τους καθηγητές, οι οποίοι ήταν και ανάδοχοι στη βάπτισή της.

30 εθελοντές καθηγητές – Ήδη πάνω από 110 εγγραφές

Τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου συνεχίζονται για 10η συνεχή χρονιά σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου, με την στήριξη 30 εθελοντών καθηγητών και καθηγητριών που θα διδάξουν. Από την Α΄ Γυμνασίου έως και την Γ΄ Γυμνασίου θα λειτουργήσει ένατμήμα για κάθε τάξη, ενώ στην Α΄ Λυκείου θα λειτουργήσουν δύο τμήματα. Στη Β’ και Γ’ Λυκείου έχουν σχηματιστεί τμήματα για όλες τις κατευθύνσεις.
Ιδιαίτερα συγκινητική και ελπιδοφόρα είναι η παρουσία τριώννέων καθηγητριών αποφοίτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τις προπτυχιακές τους σπουδές, συμμετέχουν στο έργο του φροντιστηρίου.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεπεράσει τις 110 και πολλές ακόμη οικογένειες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, για να εγγράψουν τα παιδιά τους. Για το λόγο αυτό, επιπρόσθετες εγγραφές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 στις 18:00 μμ