Σενάρια εκλογών πυροδοτεί η παρουσία του Γκρήνμπεργκ στη ΔΕΘ

Η παρουσία του Σταν Γκρήνμπεργκ στην πρωθυπουργική αποστολή στην ΔΕΘ, επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις ότι από την ΔΕΘ ο πρωθυπουργός έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για την μακρά προεκλογική περίοδο που έχει ορίζοντα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022. Ο κ. Γκρήνμπεργκ είναι γνωστός παγκοσμίως και είναι ακριβοπληρωμένος σύμβουλος πολιτικής και εκλογικής στρατηγικής.

Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον Μπιλ Κλίντον και τον Αλ Γκορ και στην Ευρώπη με τον Τόνυ Μπλερ. Είναι γνωστή η συνεργασία του κ. Γκρήνμπεργκ με το σύστημα Μητσοτάκη, αφού στις προηγούμενες εκλογές είχε την ευθύνη για τον στρατηγικό σχεδιασμό της εκλογικής μάχης για λογαριασμό της ΝΔ. Ο κ. Γκρήνμπεργκ αναφέρουν οι πληροφορίες παρά την ηλικία του, καθώς είναι 75 ετών, θέλει να έχει προσωπική άποψη και επιστασία στις καμπάνιες που αναλαμβάνει. Η εταιρεία του είχε απευθυνθεί το περασμένο καλοκαίρι στην ελληνική αγορά για να βρει τοπικό συνεργάτη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο μπρίφινγκ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε την συμμετοχή του κ. Γκρήνμπεργκ στην πρωθυπουργική αποστολή και απάντησε: «Ο Σταν Γκρήνμπεργκ είναι παλιός γνώριμος του πρωθυπουργού, δεν είναι η πρώτη φορά που παρακολουθεί την ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός συνομιλεί τακτικά μαζί του». Σε συμπληρωματική ερώτηση «από που πληρώνεται ο κ. Γκρήνμπεργκ, από την κυβέρνηση ή από τη ΝΔ;», ο κ. Γιάννης Οικονόμου απάντησε ότι «δεν πληρώνεται από πουθενά, ο κ. Γκρήνμπεργκ είναι φίλος του πρωθυπουργού».

Σε κάθε περίπτωση η παρουσία του κ. Γκρήνμπεργκ στην πρωθυπουργική αποστολή στην ΔΕΘ, “κουμπώνει” με την συνολική παρουσία του πρωθυπουργού που είχε σαφώς προεκλογικό χαρακτήρα. Οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη, που είναι κατώτερες της προβολής που έτυχαν, και είναι αμφίβολο αν τις αντέχει η οικονομία, είναι “βραδύκαυστες”. Έχουν ορίζοντα εξαμήνου, πέραν του οποίου το πολιτικό τους αποτέλεσμα θα εξανεμιστεί.

πηγή : slpress.gr