Εμπλοκή στα έργα του «Αντ. Τρίτσης»; Η περίπτωση του αποχετευτικού στο Πετροχώρι

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και την αναπληρώτρια πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων είχε ο Δήμαρχος Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρας.

Αντικείμενο το συνάντησης το ζήτημα των δανειακών συμβάσεων των έργων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και κατόπιν πέρασαν γέφυρα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Και αυτό γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο ζήτησε την τροποποίηση των συμβάσεων, με αποτέλεσμα τα έργα αυτά να μην μπορούν να δημοπρατηθούν. Ο Δήμος Θέρμου στην παρούσα φάση ενδιαφέρεται για το έργο της αποχέτευσης του Πετροχωρίου, που είναι πολύ σημαντικό και από περιβαλλοντικής άποψης καθώς το Πετροχώρι είναι ένας από τους κοντινότερους οικισμούς της Τριχωνίδας.

Πάντως ο Σπ. Κωνσταντάρας με ανάρτησή του στα social media εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «σύντομα θα βρεθεί λύση δεδομένου ότι ο κ. Δημήτρης Σταμάτης (σ.σ. Πρόεδρος του ΤΠΔ), υπήρξε υπουργός Επικρατείας και έχει τεράστια εμπειρία σε θέματα διοίκησης και νομοπαρασκευαστικού έργου».

Πάντως μέχρι στιγμής η καθυστέρηση είναι δεδομένη όχι μόνο για το συγκεκριμένο έργο του Δήμου Θέρμου, αλλά για δεκάδες έργα σε όλη την Ελλάδα.