Διπλό και με ανατροπή ο Παναιτωλικός στο Περιστέρι!

Πέρασε από το Περιστέρι ο Παναιτωλικός! Οι Αγρινιώτες επικράτησαν 2-1 του Ατρομήτου -με ανατροπή- για τη 2η αγωνιστική της Super League 1, σε ένα ματς, όπου έγινε ο… κακός χαμός στο φινάλε.
Ο Ζέστεντ έδωσε προβάδισμα (1-2) στους φιλοξενούμενους στο 90’, με τον Στρούγγη να σκοράρει στο 90’+6’, αλλά το τέρμα του να ακυρώνεται -σωστά- ως οφσάιντ μέσω VAR .

Καλύτεροι στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι, οι οποίοι προηγήθηκαν με την κεφαλιά του Στρούγγη στο 44’. Ανέβασαν ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, ισοφαρίζοντας με τον Βέργο στο 72’. Με δέκα παίκτες έμεινε στο 83’ ο Ατρόμητος λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα εντός τεσσάρων λεπτών για τον Μπεντινέλι (που είχε μπει αλλαγή στο 60’). Σε ένα παιχνίδι, στο οποίο όλα τα γκολ μπήκαν από αλλαγές.

Αρκετά καλός ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν με πιο απειλητικές διαθέσεις και να μεταφέρουν την πίεση στα αντίπαλα καρέ με διαδοχικά κόρνερ. Σε ένα εξ αυτών (5’) ο Κυριάκος έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα -η οποία είχε τροχιά προς το τέρμα- να σταματά στην πλάτη του Μόρσεϊ.
Στο 8’ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν και μάλιστα με σημαντική ευκαιρία. Ο Σάλομον έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω, με τον Καρέλη να μπαίνει στη φάση και να φεύγει ολομόναχος στην αντεπίθεση. Ωστόσο, ευτυχώς για τον Ατρόμητο, ενήργησε καίρια ο Χατζηισαΐας, ο οποίος έτρεξε γρήγορα για να κόψει.
Από μία ευκαιρία για κάθε ομάδα μέχρι το 20’ (12’ Μουνίθ – 18’ Καρέλης). Στο ενδιάμεσο ο Χατζηισαΐσας τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να παραχωρήσει τη θέση του στον Στρούγγη.
Οι Περιστεριώτες είχαν ισχνή υπεροχή στην κατοχή της μπάλας (52%-42%). Αντίθετα, οι τελικές -9(5) – 4(1) στο πρώτο μέρος- ήταν με διαφορά υπέρ τους. Ό, τι καλό δημιουργούσαν προερχόταν από τα πόδια του Μουνίθ. Ο Ισπανός χαφ ήταν εκείνος που εκτέλεσε με υπέροχο φάλτσο το φάουλ στο 44’, βρίσκοντας στην «καρδιά» της αντίπαλης περιοχής τον Στρούγγη, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η ομάδα του Αγρινίου μπήκε με επιθετικές διαθέσεις στο δεύτερο μέρος, προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση. Μάλιστα, μόλις στο 46’ είχε δοκάρι με τον Μαλή, ο οποίος όμως υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ. Ο Γιάννης Αναστασίου φόρτωσε την επίθεσή του με τους Βέργο και Ζέστεντ, η ομάδα του συνέχιζε να πιέζει, δίνοντας όμως και χώρους για αντεπιθέσεις στους γηπεδούχους. Η εικόνα του Ατρομήτου δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο ημίχρονο, κάτι που πλήρωσε στο 72’: Ύστερα από ένα ντόμινο κεφαλιών, ο Βέργος έπιασε την τελευταία, σκοράροντας από το ύψος της μικρής περιοχής (1-1), με τη φάση να εξετάζεται και από το VAR, αφού ήταν σε οριακή θέση για οφσάιντ.

Στο 83′ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς ο Μπεντινέλι, που είχε περάσει εντός αγωνιστικού χώρου στο 60′, είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα εντός τεσσάρων λεπτών, με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, κάτι που κατάφερε στο 90′ με την κοντινή προβολή του Ζέστεντ (1-2). Ο Στρούγγης -στην τελευταία φάση του αγώνα- έφερε το ματς εκ νέου στα ίσα στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά σχεδόν πάνω στη γραμμή τέρματος, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε μέσω VAR ως οφσάιντ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ατρόμητος (Άνχελ Λόπεθ): Πίριτς – Βασιλαντωνόπουλος, Χατζηισαΐας (16’ Στρούγγης), Παπαδόπουλος, Καστεγιάνο – Σάλομον, Ντένιτς – Κλωναρίδης (60’ Μπεντινέλι), Μουνίθ (81 Σπιριντόνοβιτς), Καρτάλης (60’ Πισάνο) – Κουλούρης.
Στον πάγκο για τον Ατρόμητο έμειναν: Μανδάς, Κιβρακίδης, Νάτσος, Κωτσόπουλος, Τζαβίδας.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκεζ – Λούι, Κορνέλιους, Μαλής, Χουχούμης (45′ Αντούνες) – Φλόρες, Βαρόνε (78’ Ντουάρτε) – Μεντόσα (60’ Βέργος), Ντίας, Μόρσεϊ (78’ Τσιγγάρας) – Καρέλης (60’ Ζέστεντ).
Στον πάγκο για τον Παναιτωλικό έμειναν: Παρδαλός, Μπαρμπόσα, Μπελεβώνης, Αντούνες, Βργκοτς.