Πέρασε ο ΠΑΟΚ από το Αγρίνιο – 1-2 τον Παναιτωλικό

Νικητής πέρασε κι από το Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε 2-1 επί του Παναιτωλικού. Παρότι παρουσίασε κακό πρόσωπο στο δεύτερο μέρος και μεγάλα αμυντικά κενά, ο Σίντκλεϊ του χάρισε τη νίκη στο 80′. Ο Μιτρίτσα άνοιξε το σκορ στο 32′, με τους Αγρινιώτες να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοσή τους στις αρχές του δεύτερου μέρους, φτάνοντας στην ισοφάριση με τον εξαιρετικό Ντίας στο 59′. Αποχώρησε νευριασμένος με τις διαιτητικές αποφάσεις πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου o Γιάννης Αναστασίου, επιστρέφοντας στο δεύτερο.

Με την τριάδα στα χαφ ο ΠΑΟΚ μπήκε και πάλι με σκοπό να κυριαρχήσει, το έκανε στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, αυτός ήταν που είχε την περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του (58%-42% υπέρ του η κατοχή) και τις πρώτες δύο καλές στιγμές με τον Μουργκ (2’) και τον Αουγκούστο (15’), αλλά τον Ροντρίγκες να λέει «όχι» ισάριθμες φορές.

Ο Παναιτωλικός είχε ένα διάστημα 20’-30’ που πήρε τον έλεγχο του αγώνα, προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με τον Βέργο την εστία του Πασχαλάκη, όμως ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ με τον πιο κοντό παίκτη του γηπέδου να σκοράρει με το κεφάλι!

Οι πρώτες σέντρες των ακραίων του «Δικεφάλου» είχαν ως στόχο το κεφάλι του Άκπομ, ωστόσο στο 32’ ο Αουγκούστο σημάδεψε το κεφάλι του Μιτρίτσα, ο οποίος χώθηκε ανάμεσα σε Βργκοτς, Λούι και δίχως να πηδήξει καν από το χορτάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναιτωλικού βάζοντας μπροστά στο σκορ (0-1) τον ΠΑΟΚ.

Η αγρινιώτικη άμυνα προδόθηκε για άλλη μια φορά στον αέρα και μετά το γκολ του Στρούγγη στο Περιστέρι είδε τον Μιτρίτσα να σκοράρει με το κεφάλι, η μοναδική στιγμή αντίδρασης των γηπεδούχων ήρθε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με την κλασική ευκαιρία από τον Μόρσεϊ.

Ο πιο κοντός παίκτης του Παναιτωλικού έκανε το 1-1!
Η πρώτη καλή στιγμή και στο β’ μέρος ήταν για τον ΠΑΟΚ, με τον Τέιλορ από πλεονεκτική θέση να μην μπορεί να νικήσει τον Ροντρίγκες, η εικόνα πάντως της αναμέτρησης ήταν διαφορετική, καθώς ο Παναιτωλικός με την είσοδο του Μεντόζα ανέβασε τις γραμμές του, πίεσε τους «ασπρόμαυρους» και δικαιώθηκε με το γκολ της ισοφάρισης με την κεφαλιά του αρχηγού του. Από το κόρνερ του ο ύψους 1.68μ. Ντίας με το κεφάλι ισοφάρισε σε 1-1!

Ο ΠΑΟΚ εμφάνισε και πάλι σημάδια ομάδας που δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει γήπεδο όταν το ματς στραβώνει για εκείνον, με τους παίκτες του να τα’ χουν χαμένα και τον Ντουάρτε (66’) μόνος απέναντι στον Πασχαλάκη να φτάνει μια ανάσα από το 2-1 στην μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων.

Βρήκε τον τρόπο με τον Σίντκλεϊ, σωτήρας ο Πασχαλάκης
Ο Λουτσέσκου άρον άρον έριξε στο ματς Μπίσεσβαρ και Α. Ζίβκοβιτς και λίγο αργότερα Εσίτι και Σφιντέρσκι μπας και κατόρθωνε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δέκα λεπτά για να μπορέσουν οι οι «ασπρόμαυροι» να σταθούν όρθιοι, να πατήσουν καλύτερα στο χορτάρι και να πάρουν την μπάλα στα πόδια τους. Κι όταν το έκαναν ο Σίντκλεϊ Φερέιρα δημιούργησε από την αρχή και τελείωσε με εξαιρετικό πλασέ τη φάση που έβαλε ξανά μπροστά (1-2) τον ΠΑΟΚ στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης.

Όταν χρειάστηκε (88’) ο Πασχαλάκης έκανε την απόκρουση του αγώνα στην προβολή του Καρέλη και κάπως έτσι οι Κυπελλούχοι Ελλάδας έφυγαν με το «διπλό» από το Αγρίνιο.

Mαναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκεζ, Χουχούμης, Βργκοτς, Λούι, Βέργος, Ντίας, Κορνέλιους (85’ Μαλής), Ντουάρτε (81’ Μπαρμπόσα), Φλόρες (70’ Βαρόνε), Μόρσεϊ (46’ Μεντόσα), Τσιγγάρας (85’ Καρέλης)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ, Αουγκούστο, Μουργκ (63’ Α. Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (63’ Μπίσεσβαρ), Ακπομ.