Νοσοκομείο Μεσολογγίου : Η μετακίνηση ιατρού στο Αγρίνιο ακυρώνει την εθελοντική αιμοδοσία

Η εθελοντική αιμοδοσία για την προσεχή Κυριακή στο Μεσολόγγι είχε ανακοινωθεί εδώ και αρκετές μέρες, όμως το Συμβούλιο Κοινότητας του Δήμου Μεσολογγίου δεν υπολόγιζε τη μετακίνηση γιατρού από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο. Η πρόεδρος του Συμβουλίου με ανακοίνωσή της κάνει γνωστή την εξέλιξη αυτή σημειώνοντας ότι “κάθε μετακίνηση προσωπικού από το Νοσοκομείου Μεσολογγίου υποβαθμίζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Δυστυχώς η προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία για την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου ματαιώνεται εξαιτίας μετακίνησης ιατρού του τμήματος Αιμοδοσίας Μεσολογγίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Το γεγονός αυτό, εκτός των άλλων, καθιστά αδύνατες τις εξωτερικές αιμοληψίες του τμήματος.

Σε συνεννόηση με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή για την εξωτερική αιμοδοσία της Κυριακής αλλά και όσοι επιθυμούν να προσφέρουν αίμα, μπορούν να μεταβούν στο Νοσοκομείο στο τμήμα αιμοδοσίας από Δευτέρα έως και Πέμπτη πρωινές ώρες 09.00 έως 13.30 και Δευτέρα έως Τετάρτη απόγευμα, μεταξύ 17.30 με 20.00. Την παρούσα περίοδο παρουσιάζεται έλλειψη στα αποθέματα αίματος του Νοσοκομείου μας και είναι σημαντική η κάθε προσφορά. Δίνοντας αίμα, δίνουμε ζωή!

Η κάθε μετακίνηση προσωπικού από το Νοσοκομείου Μεσολογγίου αποδυναμώνει το δυναμικό του και υποβαθμίζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους του Δήμου μας. Η διεκδίκηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και η ενδυνάμωση όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου μας, οφείλει να παραμείνει ως προτεραιότητα και πάγιο αίτημα όλων μας. Επιδίωξη μας είναι να υπάρχουν όλα τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Εκ του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου
Η Πρόεδρος
Όλγα Δασκαλή