Επανεκκίνηση στη ΜΕΘ Αγρινίου “με διαφορετική επιστημονική κατεύθυνση”

Γ. Καρβέλης: Επιπλέον «δίχτυ» υγειονομικής ασφάλειας η ΜΕΘ για το Αγρίνιο

Επαναλειτουργεί από σήμερα η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου έπειτα από αναστολή λειτουργίας για διάστημα ενός τριμήνου, περίπου.
Στη νοσηλευτική μονάδα βρέθηκε χθες το πρωί ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, με τη νέα επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας αναισθησιολόγο – εντατικολόγο, διευθύντρια ΕΣΥ Χριστίνα Σκλάβου, αλλά και την αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Φιλιπποπούλου.

Ο κ. Καρβέλης με αφορμή την επαναλειτουργία της ΜΕΘ, σημείωσε ότι θα αποτελέσει ένα ακόμα “δίχτυ” υγειονομικής ασφάλειας για το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή. “Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο στην επιστημονικά υπεύθυνη την κ. Σκλάβου που αναλαμβάνει τη ΜΕΘ Αγρινίου, όσο και στο επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ερωτηθείς για τους λόγους “διακοπής” λειτουργίας της Μονάδας σημείωσε ότι επρόκειτο για αναστολή και όχι διακοπή. Εκτός από τις εργασίες συντήρησης που έγιναν, όπως σχολίασε, κάποια πράγματα εξετάστηκαν εξ’ αρχής, με το στόχο να υπάρξει μια διαφορετική επιστημονική κατεύθυνση στον τρόπο λειτουργίας, λαμβανομένων υπ’όψιν των στοιχείων, που προέκυψαν από τη διερεύνηση των υψηλών ποσοστών θνητότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την επανεκκίνηση της ΜΕΘ Αγρινίου επέστρεψε όλο το προσωπικό της ΜΕΘ πλην του διευθυντή της που μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο της Άρτας. Πάντως ο Γ. Καρβέλης σημείωσε για το υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό της Μονάδας πως οι εμπειρίες που αποκόμισε από τα Νοσοκομεία της Πάτρας –κατά το διάστημα που η ΜΕΘ Αγρινίου ήταν σε αναστολή- σίγουρα θα αποδειχθούν χρήσιμες. Πάντως η κα Σκλάβου φαίνεται ότι θα παραμείνει επιστημονική υπεύθυνη της ΜΕΘ Αγρινίου μέχρι την αναπλήρωση της θέσης του Διευθυντή της.

Από την πλευρά της η κ. Σκλάβου με σημαντική εμπειρία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, έκανε λόγο για μα “δύσκολη” επανεκκίνηση και ζήτησε η τοπική κοινωνία να στηρίξει την προσπάθεια.

Σημειώνεται ότι η ΜΕΘ Αγρινίου επαναλειτουργεί -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- όχι ως Μονάδα για ασθενείς με covid, αλλά για να καλύψει περιστατικά της λοιπής νοσηρότητας.