Δηλαδή πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι που οι πόρτες του Υπουργείου είναι ανοικτές;

Εκπροσώποι μερίδας των αγροτών υποδέχθηκαν με πανό στο Παραστράτειο Μέγαρο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λίβανο θέτοντάς του μια σειρά από αιτήματα. Οι αγρότες ζήτησαν φθηνό πετρέλαιο για αγροτική χρήση, μέτρα για μείωση του κόστους παραγωγής αλλά και θεσμικά ζητήματα όπως η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Απαντώντας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανός τους κάλεσε στο γραφείο του για διάλογο και μεταξύ άλλων είπε: “Επιζητώ τον διάλογο και εδώ, στον Νομό μας αλλά και στο υπουργείο, όπου οι πόρτες είναι πάντα ανοικτές και όποτε θέλετε να έρθετε και να συζητήσουμε”.

Δηλαδή πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι που οι πόρτες του Υπουργείου είναι ανοικτές και ο Υπουργός κάνει διάλογο… Και ενώ ο Σπ. Λιβανός παραδέχθηκε ότι κάποια από τα ζητήματα που θέτουν στο υπόμνημά τους οι αγρότες, είναι δίκαια, δεν μπόρεσε να είναι ειλικρινής μαζί τους. Γιατί, το αγροτικό πετρέλαιο, για παράδειγμα, είτε έχεις τα χρήματα και το δίνεις στους αγρότες, είτε δεν τα έχεις… Και ακόμη κι αν τα έχεις, ενδεχομένως μπορείς να πεις ότι ιεραρχώ τις ανάγκες, τις προτεραιότητες και τα δίνω κάπου άλλου.

Αντί αυτών ο Υπουργός είπε ότι είναι ανοικτές οι πόρτες του Υπουργείου, λες και το Υπουργείο είναι γονική παροχή και θα μπορούσαν να είναι κλειστές οι πόρτες…

Σε μια εποχή που το ζήτημα του ενεργειακού κόστους λόγω του κύματος ανατιμήσεων στις διεθνείς τιμές των καυσίμων γίνεται κορυφαίο, το πολιτικό σύστημα της χώρας συνολικά και όχι βέβαιως μόνο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, πρέπει απαντήσουν : ως πότε η κοινωνία και οι επιχειρήσει θα πληρώνουν 67 ευρώ φόρους, σε κάθε 100 ευρώ καύσιμα. Δεν θα πρέπει να μπει επιτέλους ένας φραγμός στην κρατική αισχροκέρδεια, που καθιέρωσαν στα χρόνια των μνημονίων τόσο οι κυβερνήσεις της ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, όσο και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ;