Ντίαζ: «Τιμή να φοράω αυτή τη φανέλα του Παναιτωλικού»

Ο αρχηγός του Παναιτωλικού Χόρχε Ντίαζ παραχώρησε συνέντευξη στο Metrosport.gr τονίζοντας πως «είναι τιμή» που φορά τη φανέλα της ομάδας.

Ο Παναιτωλικός είναι μια ομάδα της επαρχίας με οικονομική σταθερότητα, με κόσμο και προσελκύει αρκετούς λάτιν παίκτες, ειδικά όσα χρόνια αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ. Ενας εξ αυτών είναι ο Χόρχε Ντίαζ, ο αρχηγός της ομάδας του Αγρινίου, ο οποίος σκόραρε στο πρόσφατο παιχνίδι της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ.Το Metrosport.gr επικοινώνησε με τον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό και εκείνος αποκάλυψε τον ποδοσφαιριστή που ξεχώρισε από την αναμέτρηση με τον Δικέφαλο, χαρακτήρισε τους «ασπρόμαυρους» μεγάλη ομάδα που πάντα δυσκολεύει την ομάδα του, τον Παναιτωλικό, σχολίασε την μάχη του τίτλου και τις διαφορές που βλέπει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Επίσης, μίλησε για τα χρόνια που βρίσκεται στο Αγρίνιο, αποκάλυψε πως ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στα 18 του και πως ένα χρόνο νωρίτερα μετακόμισε οικογενειακώς από την Ουρουγουάη στην Ισπανία για μια καλύτερη ζωή.

-Γεια σου Χόρχε. Τι κάνεις; Πως νιώθεις μετά από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και την ήττα σας; Πιστεύεις πως αξίζατε κάτι καλύτερο με βάση την εμφάνιση που κάνατε;
«Το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό, όμως η ομάδα ήταν δυνατή και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Κάναμε αρκετές καλές ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ είναι από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας, αξίζαμε τουλάχιστον τον βαθμό».

-Επέστρεψες στα γκολ μετά από δεκαέξι μήνες. Πως νιώθεις γι’ αυτό και γενικότερα για την καλή σου εμφάνιση;
«Πέρασε πολύς καιρός που δεν σκόραρα, τα προηγούμενα χρόνια, έπαιζα πιο πίσω στη μεσαία γραμμή. Φέτος ο προπονητής με βάζει πιο μπροστά και θέλω να σκοράρω κι άλλα γκολ. Θέλω να βοηθήσω, παίζω όπου χρειάζεται η ομάδα».

«Θέλω να βοηθάω την ομάδα σε όποια θέση και να παίζω»

-Αγωνίζεσαι σε πολλές θέσεις, κόντρα στον ΠΑΟΚ έπαιξες πίσω από τον επιθετικό. Ποια θέση νομίζεις πως σου ταιριάζει καλύτερα;
«Η φυσική θέση μου είναι στα εξτρέμ, αλλά τα τελευταία 2-3 χρόνια έπαιζα αμυντικό χαφ. Νιώθω άνετα ως δεκάρι που με βάζει φέτος ο κ. Αναστασίου, θέλω να βοηθάω την ομάδα σε όποια θέση και να παίζω και προσαρμόζομαι εύκολα».

-Πως σου φάνηκε ο ΠΑΟΚ; Ήταν καλύτερος από άλλα χρόνια που έπαιζε μαζί σας στο Αγρίνιο;
«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, πάντα μας δημιουργεί προβλήματα. Έλειπαν κάποιοι παίκτες σημαντικοί γι’ αυτούς αλλά έχει εναλλακτικές και ποιότητα ως ομάδα. Πιστεύω πως θα παλέψει για τον τίτλο γιατί είναι ομάδα. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερος ή όχι σε σχέση με πριν δύο χρόνια, ξέρω πως πάντα είναι δυνατή ομάδα. Διαθέτει παίκτες με ποιότητα. Και εμείς είμαστε άλλη ομάδα με άλλο προπονητή».

-Ξεχώρισες κάποιον ποδοσφαιριστή, βλέπεις πως έκανε κάποιος την διαφορά;
«Ο Μπίσεσβαρ έκανε την διαφορά, έδειξε την ποιότητα από τη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο. Μας δημιούργησε περισσότερα προβλήματα».

-Σε δυσκόλεψε κάποιος περισσότερο, ίσως από αυτούς που σε μάρκαραν;
«Ο ΠΑΟΚ έχει δυνατούς παίκτες στο κέντρο, δεν με δυσκόλεψε κάποιος περισσότερο, είναι όλοι τόσο καλοί και πρέπει να τους αποφύγεις για να μπορέσεις να δείξεις την αξία σου».

-Πιστεύεις πως η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήταν πως ο ΠΑΟΚ ήταν πιο αποτελεσματικός όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής σου;
«Κάναμε μεγάλο παιχνίδι για να πάρουμε τη νίκη, είχαμε περισσότερες μεγάλες ευκαιρίες, αλλά σημασία έχει ποιος βάζει την μπάλα στα δίχτυα. Εμείς βάλαμε μόνο ένα γκολ, όποιος έχει την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε τέτοια ματς, κερδίζει».

-Ο ΠΑΟΚ είναι μαζί με τον Ολυμπιακό οι δύο ομάδες που δεν έχεις κερδίσει ποτέ (οκτώ και εννέα ήττες αντίστοιχα) όσο αγωνίζεσαι στην Ελλάδα. Πιστεύεις πως είναι οι δύο ομάδες που είναι ένα επίπεδο πάνω από όλες τις άλλες;
«Αυτά τα 4 χρόνια που παίζω στην Ελλάδα είναι οι δύο καλύτερες ομάδες, παλεύουν για τον τίτλο, έχουν ποιότητα και φέτος θα παλέψουν πάλι οι δυό τους για τον τίτλο. Είναι δύο ομάδες που μας δυσκολεύουν πολύ. Θα ήθελα να τους κερδίσω κάποια στιγμή, θα πανηγυρίσω δεόντως, με τον ΠΑΟΚ ήμασταν κοντά στο να το καταφέρουμε».

-Τι διαφορετικό βλέπεις στο φετινό πρωτάθλημα; Θα είναι πιο ανταγωνιστικό; Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κοντράρει τον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει τον τίτλο;
«Υπάρχει μια σχετική ισορροπία μεταξύ αρκετών ομάδων, υπάρχουν αρκετές μεγάλες ομάδες που έχασαν αρκετούς βαθμούς. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο από τα προηγούμενα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να παλέψει για τον τίτλο. Πέρυσι δεν τα κατάφερε τόσο καλά, αν και πήρε το Κύπελλο και κάθε χρόνο το παλεύει. Πάντα βλέπω πως είναι δυνατή ομάδα».

-Στα τέσσερα χρόνια που είσαι στον Παναιτωλικό, ο Αναστασίου είναι ο πέμπτος προπονητής που συνεργάζεσαι. Τι διαφορετικό έχει από τους υπόλοιπους;
«Είχαν καλά πράγματα οι προηγούμενοι προπονητές, φέτος έχουμε άλλους ποδοσφαιριστές με διαφορετική νοοτροπία. Τα πήγαμε καλά με τον Αναστασίου στην προετοιμασία, είναι ένας τεχνικός που δουλεύει πολύ στην τακτική και του αρέσει η ομάδα να δουλεύει πολύ στο γήπεδο».

-Τι στόχους έχετε θέσει φέτος ως ομάδα και ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;
«Να μην υποφέρουμε όπως τα προηγούμενα χρόνια, να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Προσωπικός μου στόχος είναι να βοηθήσω την ομάδα να σωθεί εύκολα».

«Τιμή μου να φοράω τη φανέλα του Παναιτωλικού, δούλευα ως σερβιτόρος στην Ισπανία»

-Γνωρίζεις πως είσαι ο δεύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας πίσω από τον Γιώργο Κούσα σε συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ (119 έναντι 131); Εχεις σκοπό να μείνεις πολλά χρόνια ακόμη και να τον ξεπεράσεις;
«Η αλήθεια είναι πως δεν το γνώριζα. Είναι τιμή να φοράω αυτή τη φανέλα και είμαι περήφανος που έχω φτάσει τόσες συμμετοχές. Ευχαριστώ τον Παναιτωλικό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, ο κόσμος με θέλει και μου το έδειχνε, μου έδειξε αγάπη. Αυτοί είναι και οι λόγοι που ανανέωσα για άλλα δύο χρόνια. Θα προσπαθήσω να περάσω τον Κούσα. Μου αρέσει να ζω και να αγωνίζομαι στην Ελλάδα, ευχαριστώ τον Παναιτωλικό για την ευκαιρία που μου έδωσε».

-Eίσαι πολλά χρόνια στο Αγρίνιο. Νιώθεις την πόλη αλλά και την Ελλάδα ως δεύτερο σπίτι σου; Εχεις σκοπό να κλείσεις την καριέρα σου στον Παναιτωλικό;
«Ηταν η πρώτη φορά που έφυγα από την Ισπανία για να παίξω ποδόσφαιρο. Μου αρέσει εδώ όπως και στην οικογένεια μου. Είμαι ικανοποιημένος, εξάλλου γι’ αυτό ανανέωσα. Είμαι πολύ καλά εδώ, νιώθω δεύτερο σπίτι μου την Ελλάδα. Δεν ξέρω αν θα κλείσω την καριέρα μου στον Παναιτωλικό, περνάω πολύ καλά. Θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον».

-Πριν τον Παναιτωλικό αγωνιζόσουν στην Ισπανία για πολλά χρόνια. Μόλις στα 17 σου μετακόμισες εκεί. Πως είναι το συναίσθημα να φεύγεις από τη χώρα σου τόσο μικρός;
«Ηταν μια δύσκολη κατάσταση, αφήνεις την ζωή σου για να ξεκινήσεις μια νέα ζωή. Πας σε μια χώρα με μια βαλίτσα. Ευτυχώς εγκατασταθήκαμε αλλά και ήμασταν χαρούμενοι. Φύγαμε οικογενειακώς από την Ουρουγουάη, οι γονείς μου και τα τρία αδέρφια μου για να βρούμε μια καλύτερη ζωή, για να δουλέψουμε. Στην Ουρουγουάη δεν έπαιζα ποδόσφαιρο, μόνο με τους φίλους μου στη γειτονιά. Πήγαινα σχολείο και δεν προλάβαινα. Ποδόσφαιρο ξεκίνησα να παίζω στα 18».

-Πως ήρθε η απόφαση για να φύγετε;
«Μια μέρα ο πατέρας μου μας είπε πως έχουμε την ευκαιρία να πάμε όλοι μαζί και να βρούμε μια καλύτερη ζωή. Ετσι αποφασίσαμε να φύγουμε για την Ισπανία, είχε ένα φίλο στην Ταραγόνα, βρήκε δουλειά και μετά από ένα μήνα πήγαμε και εμείς. Επαιξα πολύ αργά ποδόσφαιρο, τα πρώτα χρόνια στην Ισπανία δεν έπαιζα σε επαγγελματικές ομάδες και ταυτόχρονα δούλευα. Εχω δουλέψει ως σερβιτόρος σε εστιατόριο, σε κλαμπ, ήμουν υπάλληλος σε οικοδομή. Σταμάτησα να εργάζομαι όταν πήγα στην Εσπανιόλ Β, καθώς έπρεπε να διαλέξω τι θα κάνω μετακομίζοντας στη Βαρκελώνη. Με τα χρήματα που έπαιρνα στην Εσπανιόλ μπορούσα να ζήσω και να βοηθήσω την οικογένειά μου».

-Θα ήθελες να επιστρέψεις κάποια στιγμή στην Ουρουγουάη για να παίξεις ποδόσφαιρο μιας και δεν το έχεις καταφέρει;
«Ναι φυσικά θα ήθελα να επιστρέψω, εκεί γεννήθηκα, εκεί μεγάλωσα. Είναι η χώρα μου, είναι το όνειρό μου να παίξω σε μια ομάδα της Ουρουγουάης. Φυσικά προσπαθώ και θα παλεύω για την εθνική, αν και είναι δύσκολο σε αυτή την ηλικία μου. Η αγαπημένη μου ομάδα είναι η Πενιαρόλ, την υποστήριζε πάντα όλη η οικογένειά μου. Αν έπρεπε να επιλέξω μια ομάδα θα πήγαινα εκεί».

Πηγή: metrosport.gr