Παραδόθηκαν τα τοπικά σχέδια κλιματικής αλλαγής σε Αμφιλοχία, Άκτιο – Βόνιτσα και Ξηρόμερο

Τους Δήμους Αμφιλοχίας, Ακτίου- Βόνιτσας, και Ξηρομέρου επισκέφθηκε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης. Συναντήθηκε κατά σειρά με τους αντίστοιχους Δημάρχους, Γιώργος Κατσούλα, Γιώργο Αποστολάκη και Γιάννη Τριανταφυλλάκη, στους οποίους, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών, παρέδωσε τα Τοπικά Σχέδια Κλιματικής Αλλαγής για τον κάθε Δήμο.

Σε αυτά περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα δεδομένα για τις περιβαλλοντικές και ανθρωπογεωγραφικές συνθήκες των συγκεκριμένων Δήμων, καθώς και οι προβλέψεις για πιθανές επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την κλιματική αλλαγή. Σημαντικό επίσης είναι ότι περιλαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις ανά περιοχή, με εστίαση σε τομείς όπως ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός, η δημόσια υγεία, το περιβάλλον, οι παράκτιες χρήσεις και η ποιότητα ζωής.

Τα συγκεκριμένα σχέδια δίνουν τη δυνατότητα στους Δήμους να χαράξουν στοχευμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση των δυσχερών καταστάσεων του μέλλοντος, προασπίζοντας παράλληλα τις τοπικές κοινωνίες. Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η μόνη Περιφέρεια που παρέχει ένα τόσο χρήσιμο και εξειδικευμένο εργαλείο στους Δήμους, δίνοντας την ευχέρεια γρηγορότερης σχεδίασης και αξιοποίησης των νέων πόρων.

Οι Δήμαρχοι ευχαρίστησαν τον κ. Δημητρογιάννη και την Περιφερειακή Αρχή για τη στήριξή της σε ένα τέτοιο κομβικό ζήτημα, όπως αυτό της αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής.