13ος Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης» : Νέο ξεκίνημα μετά το break της πανδημίας

Γ. Παπαναστασίου : Με ένα γενναίο πρόγραμμα αναβαθμίσεων στις αθλητικές υποδομές υλοποιούμε το χρέος μας απέναντι στη νέα γενιά

Μετά από μία διετία διακοπής λόγω της πανδημίας επιστρέφει την ερχόμενη Κυριακή 10 Οκτωβρίου η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Αγώνα Δρόμου «Μιχάλης Κούσης». Η 13η κατά σειρά διοργάνωση στη μνήμη του μεγάλου μαραθωνοδρόμου γίνεται από το δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με τον ερασιτέχνη Παναιτωλικό, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου, τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου τον ΠΑΣ Ιωνικό 80 και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων κρίθηκε πολύ δύσκολο και έτσι δεν θα πραγματοποιηθεί στη φετινή διοργάνωση ο παράλληλος αγώνας του ενός χιλιομέτρου για παιδιά και μαθητές, παρά μόνο το αγώνισμα των 5 χιλιομέτρων. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε ένας τέτοιος αγώνας συμμετείχαν περί τα 1.200 παιδιά. Ωστόσο την παραμονή του αγώνα, το προσεχές Σάββατο, ο Δήμος Αγρινίου, θα πραγματοποιήσει κανονικά τη γιορτή του αθλητή, τιμώντας σωματεία και αθλητές, που διακρίθηκαν.

Για τη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνέντευξη Τύπου από το δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Ζαρκαβέλη, ενώ παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος, οι εκπρόσωποι των σωματείων που συνδιοργανώνουν τον ημιμαραθώνιο, ο διοικητής της Τροχαίας Αγρινίου και η υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού του δήμου Αγρινίου. «Ξαναζούμε μία κανονικότητα, έστω και υπό τους περιορισμούς που ακόμη υπάρχουν, είναι ένα νέο ξεκίνημα για τη διοργάνωση» ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου. «Είναι ευθύνη μας και μεγάλες διοργανώσεις να πραγματοποιούμε και να αναβαθμίζουμε τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις, τόνισε ο Γιώργος Παπαναστασίου υπογραμμίζοντας ότι η δημοτική αρχή έχει καταβάλει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια,προκειμένου να ανταποκριθεί σε αυτή την υποχρέωση απέναντι στη νέα γενιά. Υπενθύμισε λοιπόν το γενναίο πρόγραμμα του δήμου Αγρινίου, που εκτός από την ανακατασκευή του γηπέδου του Αγίου Κωνσταντίνου, περιλαμβάνει την ανακατασκευή του βοηθητικού γηπέδου του ΔΑΚ Αγρινίου, την ενεργειακή αναβάθμιση στο Κλειστό, την ανακατασκευή του ταρτάν στο ΔΑΚ Αγρινίου την κατασκευή του γηπέδου στον Άγιο Ιωάννη Ριγανά καθώς επίσης και τα γήπεδα στη Λεπενού και στις Παπαδάτες.

Χρ. Ζαρκαβέλης : Θέλουμε η διοργάνωση να μπει στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, αλλά με τις προϋποθέσεις που θέλουμε εμείς και θα τιμούν το όνομα που φέρει αυτός ο αγώνας

Ο 13ος ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης» παραμένει εκτός του καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ για άλλη μία φορά, ωστόσο ο αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Δήμος Αγρινίου βρίσκεται σε συζητήσεις με τη νέα ηγεσία του ΣΕΓΑΣ, έτσι ώστε να ενταχθεί η διοργάνωση την επόμενη χρονιά στο επίσημο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ. «Θέλουμε ο αγώνας να αναβαθμιστεί και θέλουμε να μπει στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, όμως θέλουμε να ενταχθεί και υπό ορισμένες προϋποθέσεις, που θα εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη προβολή αυτού του αγώνα», ανέφερε ο Χρήστος Ζαρκαβέλης σημειώνοντας ότι για παράδειγμα θα βοηθούσε μεταξύ άλλων σημαντικά ακόμα και η τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα.

Χαρακτηριστική πάντως ήταν και η αναφορά του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου στο θέμα, που σημείωσε με νόημα ότι «οι προηγούμενες διοικήσεις του ΣΕΓΑΣ είχαν καθεστωτικές αντιλήψεις» κάτι που μάλλον συνεπάγεται πως υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για μία καλύτερη συνεργασία του δήμου Αγρινίου με τον ΣΕΓΑΣ. Εξάλλου, όπως αναφέρθηκε και από τον Γιώργο Παπαναστασίου «πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες όλων όσων θέλουν να προάγουν τον αθλητισμό».