15% πίσω η Αιτωλοακαρνανία στην εμβολιαστική κάλυψη

Το φθινόπωρο διαψεύδει τις προσδοκίες : Μόλις 4% αύξηση σε περίπου 45 ημέρες

Οι εμβολιαστικοί ρυθμοί είχαν αρχίσει να προβληματίζουν έντονα από τις αρχές του καλοκαιριού. Μάλιστα από τις αρχές Ιουλίου είχε φανεί ότι το περιβόητο τείχος ανοσίας έμοιαζε περισσότερο με όνειρο θερινής νυκτός. Έτσι οι ελπίδες για επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος μετατέθηκαν για το Σεπτέμβριο και την επιστροφή από τις διακοπές. Και αυτό όμως το σενάριο διαψεύστηκε πανηγυρικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αιτωλοακαρνανία στις 24 Αυγούστου οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί σε απόλυτους αριθμούς ήταν 84.510, ενώ στις 6 Οκτωβρίου 93.526, δηλαδή μέσα σε ένα διάστημα περίπου 45 ημερών –που κατά τα άλλα θεωρούνταν κρίσιμο- αυξήθηκαν μόνο κατά 9 χιλιάδες, δηλαδή περίπου κατά 4% του τοπικού πληθυσμού.

Και φυσικά παραμένει μεγάλη και διευρύνεται η υστέρηση της Αιτωλοακαρνανίας στους εμβολιασμούς σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο. Στην παρούσα φάση η εμβολιαστική κάλυψη της χώρας αγγίζει το 61,5% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί το 58,8%. Την ίδια ώρα στην Αιτωλοακαρνανία, με βάση τα νεότερα στοιχεία του επιδημιολογικού χάρτη, η εμβολιαστική κάλυψη ανέρχεται στο 46,5% του τοπικού πληθυσμού, κάτι που σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται σε 97.977 εμβολιασθέντες πολίτες. Η διαφορά από το μέσο όρο της χώρας αγγίζει πλέον το 15%. Διαφορά που κατατάσσει την Αιτωλοακαρνανία στην τελευταία δεκάδα μεταξύ των 59 περιφερειακών ενοτήτων της χώρας.