Δημιούργησε το δικό σου φοιτητόσπιτο

Και να που το καλοκαίρι τελείωσε και τώρα τρέχεις σαν νέος πρωτοετής για να επιπλώσεις το φοιτητικό σου σπίτι. Τα μάζεψες όλα και τα έφερες στο χώρο σου. Έστησες ξανά το κρεβάτι σου, τοποθέτησες τις λευκές συσκευές στα προβλεπόμενα μέρη αλλά κάτι σου λείπει από το σαλόνι και αν μη τι άλλο, δε μπορούσες να το πάρεις από το πατρικό σου. Και μιλάμε φυσικά για το καναπέ.

Φοιτητικό σπίτι χωρίς καναπέ δεν ενδείκνυται, αφού το σαλόνι είναι ο χώρος που θα καλείς τους φίλους που θα κάνεις από τη σχολή και όχι μόνο. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σου δώσουμε οικονομικές και μοντέρνες λύσεις για την αγορά ενός καναπέ, που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο για τα φοιτητικά σου χρόνια.

Οι καναπέδες για ένα σπίτι, είναι πλέον από τα απαραίτητα έπιπλα που πρέπει να έχει κανείς στο χώρο του καθιστικού, μιας και φιλοξενεί αρκετά άτομα για κάποια συγκέντρωση. Όμως δεν είναι μονάχα αυτό και υπάρχουν και άλλοι λόγοι που καθιστούν έναν καναπέ απαραίτητο.

Ανάλογα το design και το décor που θα στηθεί στο χώρο του καθιστικού, με μια σωστή χρωματική επιλογή καναπέ, ο χώρος μπορεί να απογειωθεί. Κι αν αναρωτιέστε για τι πράγμα μιλάμε θα σας εξηγήσουμε ευθύς αμέσως…

Το χρώμα του καναπέ παίζει σημαντικό ρόλο, με τους πίνακες που θα κρεμάσετε στο χώρο σας, όπως και με τα φωτιστικά και το τραπεζάκι σαλονιού. Κι αν το πάμε και ένα βήμα παραπέρα, θα βάζαμε και το έπιπλο τηλεόρασης, όπως και τη ραφιέρα ή τη βιβλιοθήκη σας. Όλα πρέπει να ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους για να μας ανεβάζουν τη διάθεση κι όχι να μας αποτρέπουν από το να κάτσουμε στο καθιστικό.

Αν λοιπόν για παράδειγμα έχετε σκούρο χρώμα στο τοίχο, τότε να προτιμήσετε καναπέδες σε παλ (ανοιχτές) αποχρώσεις, για να αναδείξει ο καναπές σας το χώρο του σαλονιού. Το ίδιο ισχύει και για το αντίθετο, φυσικά!

Μετά δώστε έμφαση στο στυλ που θέλετε να έχετε στο καναπέ σας. Αν για παράδειγμα ο καναπές που θέλετε έχει ρόλο συμπληρωματικό, τότε να προβείτε σε μια αγορά διθέσιου καναπέ, που θα συμπληρώνει αρμονικά τις ή την πολυθρόνα που μπορεί να έχετε ήδη.

Στην αντίπερα όχθη, που είναι η πιο συνηθής για το φοιτητικό κόσμο, αν είναι το κύριο έπιπλο του σαλονιού, τότε θα σας παροτρύνουμε να κοιτάξετε για άλλο είδους καναπέ, που κάνουν θραύση στις μέρες μας και λύνουν πολλά προβλήματα.

Και εννοείται πως μόνο οι γωνιακοί καναπέδες θα δίνανε τέτοια αβαντάζ! Είναι το είδος καναπέ, για τον φοιτητή που θέλει να φιλοξενεί κόσμο στο σπίτι του τα βράδια, μιας και του δίνει τη δυνατότητα να μετατρέπεται σε κρεβάτι, με μία μόνο κίνηση και να του λύνει τα χέρια.

Επίσης, οι γωνιακοί καναπέδες, εκτός του ότι δέχονται ακόμα περισσότερα άτομα, για τα τρελές νύχτες που θα περάσετε παίζοντας επιτραπέζια κ.α., έχουν και τη δυνατότητα να σας παρέχουν χώρο κάτω από το κάθισμα, ούτως ώστε να αποθηκεύετε πράγματα που μπορεί να μη σας περισσεύει κάποιος άλλος χώρος για να τα τοποθετήσετε. Άρα τρία σε ένα και θα εκπλήσσετε και τη «μάνα» σας όταν θα έρθει να σας δει, αφού θα τα έχετε όλα νοικοκυρεμένα…

Η επιλογή τώρα, είναι δική σας!

Δείτε γωνιακούς καναπέδες εδώ: https://www.welhome.gr/29-kanapedes-goniakoi

Δείτε στρώματα εδώ: https://www.welhome.gr/346-stromata