Εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου με το βλέμμα στη δεύτερη Κυριακή

Νικάκης, Τσιτσέλη και Μιμμής διεκδικούν την προεδρία

Σε εκλογές οδεύει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου για την ανάδειξη του νέου εννεαμέλους Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 28 Νοεμβρίου. Την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, που ας μην λήσμονείται ότι πρόκειται και για εφετειακό σύλλογο, διεκδικούν ο νυν πρόεδρος Δημήτρης Νικάκης, που θα επιδιώξει την επανεκλογή του, η Βασιλική Τσιτσέλη που τεθεί εκ νέου απέναντι στο Δ. Νικάκη, καθώς και ο Γιάννης Μιμμής.

Το γεγονός ότι υπάρχει μια τρίτη υποψηφιότητα δίνει μια διαφορετική διάσταση σε αυτές τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου, αφού αν δεν υπήρχε, τότε το σκηνικό των εκλογών θα ήταν το ίδιο με αυτό της διαδικασίας του 2017, όταν ο Δ. Νικάκης επικράτησε της Β. Τσιτσέλη (συγκεντρώνοντας το 60% των ψήφων).

Η ύπαρξη τρίτης υποψηφιότητας εκτιμάται ότι θα οδηγήσει τη διαδικασία στη δεύτερη Κυριακή, αφού θεωρείται αρκετά δύσκολο στο πρώτο γύρο των εκλογών να συγκεντρώσει κάποιος το ποσοστό του 50% συν μια ψήφο. Τούτου δοθέντος η μάχη των υποψηφίων για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των σχεδόν 200 μελών του Συλλόγου γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, καθώς οι σκέψεις πολλών γίνονται σε συνδυασμό με την εκτίμηση για το τι πρόκειται να πράξει στο δεύτερο γύρο ο υποψήφιος που θα καταταγεί τρίτος στον πρώτο γύρο. Πάνω σε αυτή τη σκέψη το τελευταίο διάστημα γίνονται πολλές συζητήσεις και διεργασίες στις τάξεις των νομικών του Αγρινίου. Διεργασίες που τις επόμενες εβδομάδες μέχρι τις 28 Νοεμβρίου αναμένεται να ενταθούν.