Γ. Παπαναστασίου : “Η Σταρακά το τράβηξε από τα μαλλιά, εύκολο θέμα για ανέξοδη αντιπολίτευση”

Τη συμβολική αποχή επέλεξε η παράταξη «Αγρίνιο Μπορείς» από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου διαμαρτυρόμενη ότι στην ημερήσια διάταξη δεν περιελήφθη το θέμα της πολιτικής προστασίας, που εκκρεμούσε από την προηγούμενη συνεδρίαση και έγινε περισσότερο επίκαιρο από την πρόσφατη κακοκαιρία. “Η δημοτική αρχή είτε απέφυγε σκόπιμα τη συζήτηση είτε δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα” εκτίμησε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της παράταξης Χρ. Σταρακά.

Απαντώντας πάντως ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου εξήγησε ότι το θέμα δεν μπήκε στην ημερήσια διάταξη, καθώς η συνεδρίαση του Συμβουλίου ήταν διπλή και αφορούσε το “κορυφαίο θέμα” των οικονομικών του Δήμου Αγρινίου, καθώς επίσης και το γεγονός ότι έπρεπε να μπει στην ημερήσια διάταξη πρώτο το θέμα του υδροηλεκτρικού της Μεσοχώρας και της εκτροπής του Αχελώου. “Είναι εύκολο θέμα για ανέξοδη αντιπολίτευση και η κα Σταρακά το τράβηξε σήμερα από τα μαλλιά” είπε ο Γ. Παπαναστασίου και πρόσθεσε “ας έρχονταν σήμερα η κα Σταρακά να ζητήσει να συζητήσουμε το θέμα”. Μάλιστα ο Γ. Παπαναστασίου θύμισε ότι το θέμα ο ίδιος ζήτησε να συζητηθεί συνολικά ως θέμα για την πολιτική προστασία γενικά, καθώς όπως είπε η κα Σταρακά είχε ζητήσει συζήτηση μόνο για τη δασοπροστασία.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου μάλιστα πέρασε στην αντεπίθεση διεωρωτώμενος “τι έκανε ως Αντιπεριφερειάρχης η Σταρακά από το 2017 και μετά για την αντιπλημμυρική προστασία;” Ο Γ. Παπαναστασίου τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα αρμοδιοτήτων ανάμεσα σε Δήμους και Περιφέρειες επικαλούμενος σχετική εγκύκλιο της Πολιτικής Προστασίας για το θέμα σύμφωνα με την οποία η αρμοδιότητα για αστυνόμευσης και τον καθαρισμό των ρεμάτων (εντός και εκτός πόλεων) και των απαλλοτριωμένων ζωνών τους ανήκει στις Περιφέρειες. “Δεν έχω χρήματα, δεν έχω αρμοδιότητες για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης” είπε εμφατικά ο Γ. Παπαναστασίου και πρόσθεσε ότι ο νομοθέτης δικαίως έδωσε την αρμοδιότητα στις Περιφέρειες που “έχουν στα χέρια τους το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ”. Μάλιστα σύμφωνα με το Γ. Παπαναστασίου ο Δήμος Αγρινίου για να κάνει την αντιπλημμυρική παρέμβαση στο Λυκοραχίτη στο ύψος της ΕΛΕΠΑΠ έλαβε άδεια…