Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Τα αγωνίσματα και τα αθλήματα κατά την ελληνική επανάσταση»

Μια ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στην Παλαιά Δημοτική Αγορά. Πρόκειται για έργα του Διονύση Μπαμπαρούτσημε θέμα «Τα αγωνίσματα και τα αθλήματα
κατά την ελληνική επανάσταση».

Ο κ. Διονύσιος Μπαμπαρούτσης ευχαρίστησε το Δήμο Αγρινίου και το Σύλλογο Φίλων Αθλητικού Μουσείου Αγρινίουγια τη διοργάνωση της έκθεσης αναφέροντας ότι «πρόκειται για μια προσπάθεια μνήμης και σεβασμού σε μία σύνδεση του παρελθόντος με τον παρόν.Ο λαός τα χρόνια της Επανάστασης είχε ανάγκη για επιβίωση και χρειάζονταν τόλμη, ψυχή και αποφασιστικότητα χαρακτηριστικά που συνάδουν με αυτά των αθλητών».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου συνεχάρη τον κ. Μπαμπαρούτση για την πρωτοβουλία και επισήμανε ότι η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στην εθνική παλιγγενεσία. «Το 2021 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τη χώρα μας. Γιορτάζουμε την επέτειο των 200 χρόνων από τον σημαντικότερο σταθμό στη νεότερη Ελληνική ιστορία: την κήρυξη του Αγώνα για εθνική ανεξαρτησία. Είναι πραγματικά ξεχωριστή η σύνδεση που καταφέρνει να αναδείξει ο Εκπαιδευτής, Παιδαγωγός και Γυμναστής κ.Διονύσης Μπαμπαρούτσης, τον οποίο ευχαριστούμε για την σημαντική του παρουσία όλα αυτά τα χρόνια στον αθλητισμό και στον πολιτισμό της πόλης μας».

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Χρήστος Ζαρκαβέλης ανέφερε ότι ο αθλητισμός έχει τη θέση που του αξίζει μέσα στην παγκόσμια κοινότητα.«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Διονύσιο Μπαμπαρούτση, για την πρωτοβουλία και την ιδέα του,την οποία και οφείλουμε να τη διαδώσουμε διότι ο αθλητισμός είναι η ιστορία μας».

Διάρκεια έκθεσης έως 15 Δεκεμβρίου 2021.
Ώρες λειτουργίας: 9:00-13:00 και 18:00-20:30

Είσοδος μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.
Για παιδιά από 12 ετών και κάτω είσοδος με SelfTest