Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων από τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου

Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου διοργανώνει ένα διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, με θέμα την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της επανάστασης του 1821 και στόχο την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία των κατοίκων της πόλης, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 19.30 θα γίνει στο Παπαστράτειο Μέγαρο παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Το Βραχώρι στην Επανάσταση του 1821» που ετοίμασε η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας» με θέμα την ιστορία του Βραχωρίου, τα χρόνια πριν και μετά την απελευθέρωση της πόλης.

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου θα γίνει το «Κυνήγι των Γρίφων», που για τρίτη φορά διοργανώνει η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας». Το παιχνίδι, που έχει κι αυτό ως θέμα την απελευθέρωση της πόλης, θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 17.00, ενώ τα αποτελέσματα και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 19.00.

Το παιχνίδι απευθύνεται σε ομάδες, που θα αποτελούνται από άτομα ηλικίας άνω των 13 ετών και θα συγκροτηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες, που υπάρχουν στον Κανονισμό του Παιχνιδιού. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν οι συμπολίτες μας την τοπική Ιστορία μέσα από μια εκδήλωση διαφορετική από τις άλλες. Και οι δύο εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον νόμο προϋποθέσεις και τα πρωτόκολλα περιορισμού της μετάδοσης του κορονοιού.

Ο Κανονισμός του «Κυνηγιού των Γρίφων» με αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμος στο Παπαστράτειο Μέγαρο και στον επίσημο ιστότοπο της Γ.Ε.Α, ενώ δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται στην Γραμματεία της Γ.Ε.Α. (3ος όροφος, Παπαστράτειο Μέγαρο) ώρες γραφείου, μέχρι την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 20.00.