Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου : Χτυπάει «κόκκινο» η πίεση

Σχεδόν άδεια πριν τρεις εβδομάδες η κλινική covid του Νοσοκομείου Αγρινίου, σχεδόν γεμάτη τώρα…
55 νοσηλευόμενοι στην Αιτωλοακαρνανία

Η εξέλιξη της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται στη χειρότερή φάση της, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να παραμένει πολύ υψηλός. Ακόμη μεγαλύτερη γίνεται η αύξηση των νοσηλειών στο Νοσοκομείο Αγρινίου καθώς συνεχίζονται καθημερινά οι μεγάλοι αριθμοί των νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Από την περασμένη Δευτέρα η Αιτωλοακαρνανία καταγράφει συνεχώς με πάνω από 120 με 130 κρούσματα ημερησίως και έτσι δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το τελευταίο τετραήμερο αυξήθηκαν πάνω από 50% και οι νοσηλευόμενοι στην κλινική covid του Νοσοκομείου Αγρινίου αριθμούν πλέον τους 35. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ο αριθμός των νοσηλευομένων ανέρχονταν περίπου στους 20. Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν πριν από τρεις εβδομάδες η κλινική covid του Νοσοκομείου Αγρινίου ήταν σχεδόν άδεια, καθώς στις 24 Οκτωβρίου υπήρχαν μόνο τρεις ασθενείς και 20 μέρες μετά δεκαπλασιάστηκαν. Και τώρα είναι σχεδόν γεμάτη… Την ίδια ώρα μεγάλη πληρότητα έχει και η κλινική covid του Νοσοκομείου Μεσολογγίου με 20 ασθενείς.

Καθώς όμως οι τριψήφιοι αριθμοί ημερησίως των νέων κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία συνεχίζονται μοιάζει σχεδόν μαθηματικά βέβαιο ότι στο κύμα εισαγωγών στο Νοσοκομείο ασθενών που νοσούν από covid θα συνεχιστεί. Ενώ αν και ακόμη η κατάσταση χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμη θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δυνατότητες νοσηλείας ασθενών με covid είναι πεπερασμένες και ανέρχονται το πολύ σε 45 κλίνες. Διόλου τυχαία η Αιτωλοακαρνανία στην τελευταία επικαιροποίηση του επιδημιολογικού χάρτη του Υπουργείου Υγείας βρέθηκε στο «κόκκινο», καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή τις πρώτες 14 ημέρες του Νοεμβρίου έχουν καταγραφεί συνολικά 1.638 νέα κρούσματα! Ενώ μια ακόμη παράμετρος της πίεσης που αναμένεται να δεχθεί το Νοσοκομείο Αγρινίου είναι και το γεγονός ότι όλες τις ημέρες αυτής της εβδομάδας που η Αιτωλοακαρνανία καταγράφει 120 με 130 κρούσματα ημερησίως τα 80 περίπου καθημερινά εντοπίζονται στην περιοχή του Δήμου Αγρινίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κύμα των νέων εισαγωγών ασθενών με covid στα Νοσοκομεία της 6ηΥΠΕ συνολικά ήταν εντονότατο το προηγούμενο τριήμερο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις κλινικές covid των Νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ στις 11 Νοεμβρίου νοσηλεύονταν 476 ασθενείς και μέσα σε τρεις ημέρες έγιναν 567, με το ποσοστό κάλυψης των κλινών να εκτινάσσεται από το 59% στο 70% μέσα σε ένα τριήμερο μόλις. Το σχετικό γράφημα των στοιχείων της 6ης ΥΠΕ είναι χαρακτηριστικό καθώς η γραμμή τείνει να γίνει εντελώς κάθετη.