Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου

Ο covid σαρώνει τα Νοσοκομεία και τα κάνει ξανά μονοθεματικά

Τα ρεκόρ των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία φέρνουν τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου κοντά στα όριά τους. Στις δύο κλινικές covid, σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, νοσηλεύονται ξεπερνούν τους 55 ασθενείς με κορονοϊό και πλέον ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών για νοσηλεία covid ασθενών είναι μονοψήφιος.

Η οριακή κατάσταση που διαμορφώνεται φαίνεται πως θα αναβιώσει σε μεγάλο βαθμό της εικόνα που επικρατούσε στα Νοσοκομεία κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown. Και αυτό γιατί, όπως πληροφορείται το ΑγρίνοCulture.gr έχει ήδη συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προκειμένου να λάβει αποφάσεις και να εξετάσει όλο τα πιθανά μέτρα που μπορούν να ληφθούν άμεσα, καθώς προεξοφλείται σχεδόν από όλους ότι το “κύμα” των νέων εισαγωγών ασθενών με covid θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

Οι αποφάσεις αυτές πιθανότατα να ανακοινωθούν ακόμη και σήμερα, ωστόσο η εκτίμηση που υπάρχει στους περισσότερους υγειονομικούς είναι πως πλέον αναγκαστικά θα πρέπει να ισχύσουν τουλάχιστον κάποια από τα μέτρα που είχαν ληφθεί στη διάρκεια του προηγούμενου lockdown, ενδεχομένως με περιορισμούς σε χειρουργεία, ιατρεία κτλ. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρόκειται ουσιαστικά για μια επαναφορά στη μονοθεματική λειτουργία του Νοσοκομείου Αγρινίου. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνοCulture.gr εκτός απροόπτου ο ιδιώτης γιατρός Παθολόγος – Εντατικολόγος Παναγιώτης Ζώτος, αναμένεται να «επιστρατευτεί» και πάλι αναλαμβάνοντας ξανά την ευθύνη της κλινικής covid του Νοσοκομείου Αγρινίου.