Νοσοκομείο Αγρινίου : Plan b για τη διαχείριση του νέου «κύματος» νοσηλειών

Μετά από μία εβδομάδα, όπου η Αιτωλοακαρνανία κατέγραψε δύο φορές ρεκόρ ημερήσιου αριθμού νέων κρουσμάτων covid, η κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου έχει γεμίσει, καθώς τις τελευταίες ημέρες, αλλά κυρίως χθες και σήμερα καταγράφεται συνεχόμενη ροή νέων ασθενών που χρήζουν νοσηλείας.

Πλέον κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί με τα περιστατικά που ήδη χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης, αλλά και με αυτά που σίγουρα θα χρειαστούν νοσηλεία τις επόμενες ημέρες και ιδίως όσο δεν κάμπτεται το “κύμα” των νέων κρουσμάτων. Πρόκειται για κάτι δυστυχώς που ήταν αναμενόμενο και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς εδώ και τρεις εβδομάδες στην Αιτωλοακαρνανία εντοπίζονται καθημερινά περί τα 130 νέα κρούσματα κατά μέσο όρο.

Πλέον αναζητείται plan b για τη διαχείριση του νέου «κύματος» νοσηλειών. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει σε πρώτη φάση με διακομιδές ασθενών σε γειτονικά νοσοκομεία κάτι που ούτως ή άλλως γίνεται για τις περιπτώσεις που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ. Από εκεί και πέρα μάλλον είναι αναγκαιότητα πια να υπάρξει και άλλου τύπου παρέμβαση, όσο τα νέα κρούσματα δεν φαίνεται να μειώνονται. Αυτό θα γίνει ουσιαστικά με επέκταση της κλινικής covid και την πρόσθεση ακόμη 15 κλινών και έτσι συνολικά θα υπάρχουν 60 κλίνες. Αυτό υπενθυμίζεται ότι είχε συμβεί και πέρυσι ακριβώς τέτοια εποχή με την έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Με τη διαφορά όμως πως τότε υπήρχαν τα μέτρα του lockdown και σχετικά γρήγορα παρουσίαστηκε ύφεση στα κρούσματα, τώρα όμως δεν υπάρχει lockdown και τα κρούσματα δεν φαίνεται να μειώνονται.