Στο «βαθύ κόκκινο» πλέον η Αιτωλοακαρνανία

Αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη
Αλλαγές αναμένονται στον επιδημιολογικό χάρτη με την πρόσθεση τριών ακόμη περιοχών στο «βαθύ κόκκινο», μιας στο πορτοκαλί, ενώ σε μόλις δύο παρατηρείται βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών.

Γρεβενά, Άρτα και Αιτωλοακαρνανία, αλλάζουν χρώμα και από το επίπεδο 4 (κόκκινο), πηγαίνουν στο επίπεδο 5 (βαθύ κόκκινο) και τα Χανιά από το επίπεδο 2 (κίτρινο) στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί). Συνολικά 27 περιοχές της χώρας είναι πλέον στο βαθύ κόκκινο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Νοέμβριος εξελίσσεται με διαφορά στο χειρότερο μήνα για την εξέλιξη της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία, αφού στο διάστημα 1 έως 21 Νοεμβρίου έχουν καταγραφεί 2.634 νέα κρούσματα. Ενώ η προηγούμενη εβδομάδα (15-21/11) ήταν η εβδομάδα των ρεκόρ της πανδημίας από την έναρξή της για την Αιτωλοακαρνανία, καθώς το “κοντέρ” των νέων κρουσμάτων άγγιξε τα 1.000 κρούσματα (996 για την ακρίβεια). Διόλου τυχαία, με δύο ρεκόρ ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων, 169 στις 16/11 και 175 στις 19/11, κατέρριψε με ευκολία το αμέσως προηγούμενο εβδομαδιαίο ρεκόρ της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία, που είχε καταγραφεί την εβδομάδα αμέσως μετά την περίοδο του Πάσχα, όταν από τις 10 έως τις 16 Μαΐου είχαν εντοπιστεί 797 νέα κρούσματα.