Το μήνυμα του Δήμου Αγρινίου για την απογραφή

Απογραφόμαστε στο Αγρίνιο. Όλοι μαζί κάνουμε τον Δήμο Αγρινίου να μετράει.

Η διαδικασία απογραφής πληθυσμού-κατοικιών έχει ξεκινήσει και ήδη απογραφείς από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) επισκέπτονται νοικοκυριά του Δήμου Αγρινίου. Ο τρόπος είναι απλός, ασφαλής αλλά για την ομαλή ολοκλήρωση της απογραφής απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία όλων των πολιτών.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας λόγω πανδημίας, οι απογραφείς παραδίδουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία με έναν κωδικό αριθμό που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο νοικοκυριό προκειμένου ο εκπρόσωπος του νοικοκυριού να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής. Για όσους πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, ο απογραφέας αναλαμβάνει την απογραφή τους με τη μέθοδο «πόρτα πόρτα».

Οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ εκτός από την αστυνομική ταυτότητα, φέρουν ειδική κονκάρδα της ΕΛΣΤΑΤ στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

Δεν θα ζητηθούν κανενός είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τους απογραφόμενους. Στόχος της απογραφής είναι η συγκέντρωση δημογραφικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών του πληθυσμού, ζήτημα όχι μόνο τοπικής αλλά και εθνικής εμβέλειας.

Η απογραφή μετράει γιατί για τα επόμενα δέκα χρόνια, με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει, θα διαμορφώνεται η χρηματοδότηση του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Απογραφόμαστε στο Αγρίνιο. Είναι σημαντικό γιατί στηρίζουμε το μέλλον του τόπου μας. Όλοι μαζί κάνουμε τον Δήμο Αγρινίου να μετράει.