Δεν εμπλέκεται ο λογιστής στη διαδικασία της απογραφής, διευκρινίζει ο Σύλλογος Λογιστών Αγρινίου

Οι δυσκολίες στην ηλεκτρονική διαδικασία της αυτοαπογραφής και συμπλήρωσης του πλούσιου και πολύπλοκου ερωτηματολογίου έχουν αναγκάσει πολλούς να προσφύγουν στην βοήθεια των λογιστών. Όμως οι λογιστές δεν εμπλέκονται στη διαδικασία και δεν προβλέπεται θεσμικά κάτι τέτοιο. Αυτό διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Αγρινίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :
Το τελευταίο διάστημα στα γραφεία μας έρχονται πολίτες οι οποίοι μας ζητούν να υποβάλουμε ηλεκτρονικά την απογραφή του νοικοκυριού τους. Για την αποφυγή παρεξηγήσεων και προς ενημέρωση των πολιτών, ενημερώνουμε ότι:

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. (https://www.statistics.gr), η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 διενεργείται με δύο τρόπους, είτε ηλεκτρονικά με την είσοδο του εκπροσώπου του νοικοκυριού στο gov.gr , χρησιμοποιώντας τον 12ψήφιο που έχει λάβει με επιστολή και τους κωδικούς taxis του, είτε σε περίπτωση αδυναμίας αυταπογραφής ηλεκτρονικά, με την επίσκεψη του απογραφέα στην κατοικία του.

Σε καμία από τις ανωτέρω περιπτώσεις ο λογιστής δεν εμπλέκεται θεσμικά στην διαδικασία της απογραφής. Εάν ο πολίτης δεν έχει την δυνατότητα πρόσβασης στο gov.gr ώστε να διεκπεραιώσει την αυταπογραφή, έχει την επιλογή να αναμένει την επίσκεψη του απογραφέα στην κατοικία του.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Σ.Λ.Φ.Ε.Ε. Αγρινίου & Περιχώρων
Πρόεδρος: Τάσος Προβίδας
Αντιπρόεδρος: Φρένια Καμμένου
Γ. Γραμματέας: Αθανάσιος Ρηγογιάννης
Ταμίας: Ορέστης Κωνσταντινίδης
Μέλος: Χρήστος Κορδολαίμης