Νοσοκομείο Αγρινίου : Ούτε ο covid “γιάτρεψε” την παθογένεια για μια κλίνη ΜΕΘ

Εκτός ΜΕΘ δύο διασωληνωμένοι στο Νοσοκομείο Αγρινίου 

Οι δεκάδες διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας είναι μια πραγματικότητα, που παραδέχεται και η κυβέρνηση. Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, που παρουσιάστηκαν στην αρχή της εβδομάδας, οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ ξεπερνούν τους 100. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας προχθές έκανε λόγο 150 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου πάντως υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες τoυ ΑγρίνιοCulture.gr δύο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Ο ένας μάλιστα από τους δύο, ένας 58χρονος, είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ από τις 24 Νοεμβρίου. Μάλιστα η οικογένειά του ότι ,με αφορμή τη διακομιδή του Μητροπολίτη Κοσμά στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα, καταγγέλλει ότι παρακάμφθηκε η λίστα με όσους περιμένουν για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ covid.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, με αφορμή τη διακομιδή του Μητροπολίτη Κοσμά ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης είχε δηλώσει δημόσια, με αφορμή τη διακομιδή του Μητροπολίτη Κοσμά στον «Ευαγγελισμό», πως στα όρια της 6ης ΥΠΕ υπήρχε ένα ελεύθερο κρεβάτι στη ΜΕΘ covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στα Γιάννενα, ωστόσο για την περίπτωση του Μητροπολίτη επιλέχθηκε τελικά ο «Ευαγγελισμός».

Η αίσθηση που προκαλεί η συγκεκριμένη υπόθεση, πήρε πανελλαδικές διαστάσεις μετά και από σχετική καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και φαίνεται σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες τoυ ΑγρίνιοCulture.gr, ότι ο εν λόγω 58χρονος, που εδώ και μέρες είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, θα μεταφερθεί τελικά στη ΜΕΘ των Ιωαννίνων.

Σε κάθε περίπτωση όλη αυτή η κατάσταση φανερώνει όχι μόνο την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και το γεγονός ότι ούτε η πανδημία μπόρεσε να παραμερίσει κάποιες από τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος υγείας. Και μια χαρακτηριστική από αυτές είναι η αναζήτηση μιας κλίνης ΜΕΘ, που γίνεται συχνά «γολδοθάς» για τους ασθενείς, αφού δεν υπάρχουν σαφή και αντικειμενικά κριτήρια με τα οποία καταλαμβάνεται ένα κρεβάτι σε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.