Ένα βήμα πριν την οριστική υλοποίηση το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Ναυπάκτου

Υλοποιήθηκαν με επιτυχία τα σεμινάρια εκπαίδευσης διαχειριστών /χρηστών πλατφόρμας ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας – επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ναυπακτίας».

Ένα βήμα πριν την οριστική υλοποίηση και παρουσίαση ενός ακόμη ψηφιακού εργαλείου ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της τοπικής επιχειρηματικότητας, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας υλοποίησε σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας και τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπάκτου “Ο ΕΡΜΗΣ”, τα σεμινάρια Διαχειριστών/χρηστών της πλατφόρμας προβολής και προώθησης εμπορικής περιοχής, ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας, με Πρόγραμμα πιστότητας πελατών και λοιπών παροχών – υπηρεσιών του έργου «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ναυπακτίας».

Ο βασικός στόχος της ενέργειας ήταν να εκπαιδευτούν τα στελέχη που θα παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες στις επιχειρήσεις – μέλη του «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Δήμου Ναυπακτίας» ενισχύοντας την γνώση και την κατανόηση λειτουργίας της πλατφόρμας Προβολής και προώθηση εμπορικής περιοχής.

Ο βασικός στόχος της πλατφόρμας, είναι η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς τουριστικούς και πολιτιστικούς πόρους μέσω μίας πλατφόρμας αποτελούμενης από μία Διαδικτυακή Πύλη και μία Εφαρμογή για Κινητά Τηλέφωνα (Android&iOS), παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο μια ολοκληρωμένη υποστήριξη για τον χρήστη.

Οι Βασικές λειτουργίες που θα παρέχονται από την Πλατφόρμα θα περιλαμβάνουν:
• Ενημέρωση του ευρέος κοινού για τη φιλοσοφία, τη χωροθέτηση (με υποστήριξη ψηφιακών χαρτών) και τη λειτουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου,
• Παρουσίαση όλων των επιχειρήσεων (εμπορικών) που συμμετέχουν στο Ανοικτό Εμπορικό Κέντρο καθώς και άλλων σημείων ειδικού ενδιαφέροντος στην περιοχή (π.χ. μουσεία, θέατρα κ.λπ.),
• Ειδικό χώρο ανάρτησης προσφορών, εκπτώσεων κ.λπ. στις οποίες θα προβαίνουν οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο ΑΚΕ,
• Παρουσίαση των ωφελειών για τον καταναλωτή που θα διεξάγει τις αγορές του στο Aνοικτό Eμπορικό Kέντρo Εμπορίου Δήμου Ναυπακτίας.