Αυξάνονται οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης στην Αιτωλοακαρνανία

Αποδίδει η υποχρεωτικότητα

Πόσο καλά τρέχει πλέον το εμβολιαστικό πρόγραμμα μετά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης; Στη διάρκεια του Νοεμβρίου από τότε που τέθηκαν σε ισχύ περισσότερα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους καταγράφηκε σε όλη τη χώρα, αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία, μία σταδιακή αύξηση των εμβολιασμών, ιδίως από τη στιγμή που ξεκίνησαν πολύ δυναμικά και οι εμβολιασμοί της τρίτης δόσης. Το μεγάλο ζητούμενο όμως και για τη χώρα συνολικά, αλλά πολύ περισσότερο για την Αιτωλοακαρνανία, που υστερεί από το μέσο όρο είναι να μπορέσει να αυξήσει την εμβολιαστική της κάλυψη.

Όταν κυριακάτικα γίνονται σχεδόν 2.000 εμβλιασμοί στην Αιτωλοακαρνανία, τότε πραγματικά φαίνεται ότι κάτι κινείται. Χθες λοιπόν Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στην Αιτωλοακαρνανία έγιναν 1.920 εμβολιασμοί. εκ των οποίων οι 949 αφορούσαν την τρίτη δόση και οι 901 την πρώτη δόση. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ανακοινωθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για την ηλικιακή ομάδα των άνω των 60 οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης στην Αιτωλοακαρνανία κυμαίνονταν καθημερινά μεταξύ 300 και 350.

Όταν λοιπόν την Κυριακή καταγράφεται τριπλάσιος αριθμός εμβολιασμών πρώτης δόσης, τότε πραγματικά φαίνεται ότι το μέτρο σε πρώτη φάση τουλάχιστον φαίνεται πως αποδίδει. Και αυτή είναι λίγο πολύ η εικόνα που επικρατεί και στο σύνολο της χώρας, καθότι θα πρέπει να σημειωθεί ότι την Κυριακή 5/12 έγιναν περισσότεροι από 92.000 εμβολιασμοί, αριθμός που παραπέμπει στους αριθμούς των εμβολιασμών στο τέλος της άνοιξης -αρχές καλοκαιριού, όταν είχαν γίνει πλήρως διαθέσιμα τα εμβόλια.