Πληρώνει ο ΕΛΓΑ 71 εκατ. € για τον «παγετό Άνοιξη ’21»

609.000 € σε 234 δικαιούχους της Αιτωλοακαρνανίας

Με απόφαση του Υπουργού κ. Σπήλιου Λιβανού, κατόπιν εισηγήσεως του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α., κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου καταβάλλονται την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, 71 εκατομμύρια ευρώ (€) ως εξοφλήσεις αποζημιώσεων τόσο για τον ”ΠΑΓΕΤΟΣ ΑΝΟΙΞΗ 2021”,ο οποίος έπληξε βαρύτατα δενδροκαλλιέργειες στο σύνολο της χώρας , όσο και για ζημίες οι οποίες προκλήθηκαν από άλλες αιτίες στις καλλιέργειες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου εντός του έτους 2021.

Εξ αυτών 609.000 αφορούν αποζημιώσεις που θα δοθούν σε 234 παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας που είχαν υποστεί ζημιά. Μέχρι σήμερα με τη διαδικασία πληρωμής προκαταβολών αλλά και εξοφλήσεων πορισμάτων για τις αποζημιώσεις του ”ΠΑΓΕΤΟΣ ΑΝΟΙΞΗ 2021” έχουν ήδη καταβληθεί από τον ΕΛ.Γ.Α. περίπου 160 εκατομμύρια ευρώ (€).

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό κεφάλαιο, το οποίο εξασφαλίστηκε από τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, σε εφαρμογή του νόμου 3877/2010 και την εξόφληση αναδρομικών οφειλών των προηγούμενων κυβερνήσεων προς τον ΕΛ.Γ.Α.

Η πληρωμή των αποζημιώσεων αυτών είναι εντός του χρονοδιαγράμματος, το οποίο έθεσε η Κυβέρνηση. H εξόφληση του συνόλου των πορισμάτων ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο 2022.