Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του Μητροπολίτη Κοσμά

Πολύ ενθαρρυντικό δείγμα η αποσωλήνωσή του, αλλά εξακολουθεί να θεωρείται σοβαρή η κατάσταση της υγείας του

Αποσωληνώθηκε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς που στα 76 του χρόνια δίνει τη μάχη για τη ζωή εξαιτίας επιπλοκών από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, οι γιατροί προχώρησαν σε αποσωλήνωση του 76χρονου Μητροπολίτη, καθώς ανέβηκε ο δείκτης οξυγόνου του και αφού προηγουμένως τον υπέβαλλαν σε τραχειοστομία. Σύμφωνα παράλληλα με το ρεπορτάζ οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη ικανοποίηση καθώς έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και αναπνέει μόνος του. Ωστόσο, οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση σταθερή αλλά παραμένει κρίσιμη καθώς δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές.

Θυμίζουμε πως ο Μητροπολίτης νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» από τις 2 Δεκεμβρίου. Αρχικώς βεβαιώθηκε ως θετικός στον κορωνοϊό την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου , αντιμετωπίζοντας αρχικώς ήπια συμπτώματα και παραμένοντας στην οικία του, ενώ ήταν ανεμβολίαστος. Προϊόντος του χρόνου ωστόσο η κατάσταση του επιδεινώθηκε, εισήχθη στο Νοσοκομείο Αγρινίου την 1η Δεκεμβρίου και λίγες ώρες αργότερα, ξημερώματα 2ας Δεκεμβρίου, διακομίστηκε διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό».