Μακρυνεία : Ακόμα η γη κινείται και οι δρόμοι «χάνονται» στο γκρεμό

Πριν από 10 ημέρες ο Δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου ανέφερε σχετικά με το κατολισθητικό φαινόμενο που έπληξε τα ορεινά των Δημοτικών Ενοτήτων Μακρυνείας και Αρακύνθου ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

Ίσως λόγω της έμφυτης τάσης που υπάρχει σε όλους μας να είμαστε αισιόδοξοι, αυτή η εκτίμηση να ακούστηκε κάπως υπερβολική. Δυστυχώς όμως μόνο υπερβολική δεν ήταν, αν κρίνει κανείς από τη συνέχεια των κατολισθήσεων στην περιοχή των οικισμών της Άνω Μακρυνούς.

Ακόμα η γη κινείται και οι δρόμοι «χάνονται» στο γκρεμό. Οι οικισμοί Κυψέλη, Αγία Τριάδα και Παραδείσι της κοινότητας Μακρυνούς είναι αποκλεισμένοι λόγω μεγάλης καθίζησης του οδοστρώματος. Στους οικισμούς αυτούς διαμένουν περίπου 20 οικογένειες. Γίνονται προσπάθειες από το Δήμο Αγρινίου για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Ωστόσο, η όποια λύση δοθεί είναι βέβαιο ότι θα είναι προσωρινή. «Είναι ένα φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη, θέλει διερεύνηση και σοβαρή μελέτη» είχε πει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γ. Παπαναστασίου. Και για να υπάρξει μια σοβαρή διερεύνηση και μελέτη για την μόνιμη αποκατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής θα χρειαστεί ακόμη αρκετός χρόνος.

Μακρυνεία : Κατολισθήσεις