Νοσοκομείο Αγρινίου : Μικρή σε σχέση με το κύμα των κρουσμάτων η αύξηση στις νοσηλείες

Περισσότερα από 3.500 νέα κρούσματα covid μετράει η Αιτωλοακαρνανία τις πρώτες επτά ημέρες του 2022. Η αύξηση των κρουσμάτων κατά την εορταστική περίοδο είναι κυριολεκτικά εκθετική, καθώς δεν μπορεί ουσιαστικά να γίνει καμία σύγκριση με την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, όπου στην Αιτωλοακαρνανία είχαν εντοπιστεί “μόλις” 506 νέες μολύνσεις.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον το ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχει ανάλογη αύξηση στις νοσηλείες. Καταγράφεται μία αύξηση βέβαια στους νοσηλευόμενους στην κλινική covid του Νοσοκομείου Αγρινίου, ωστόσο η αύξηση αυτή είναι πολύ μικρότερη από την αύξηση των κρουσμάτων. Συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύονται περί τους 35 ασθενείς και η κατάσταση μέχρι στιγμής τουλάχιστον χαρακτηρίζεται απολύτως διαχειρίσιμη.

Αυτή η εικόνα καταγράφεται σε γενικές γραμμές και στα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής της βορειοδυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας το ποσοστό κάλυψης των απλών κλινών covid αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση με το διάστημα πριν από τα Χριστούγεννα, πηγαίνοντας από το 50% περίπου στο 60%.