Αποκατάσταση της γέφυρας του Ευήνου ζητούν οι κάτοικοι του Γαλατά

Με επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Ναυπακτίας οι κάτοικοι του Γαλατά εκφράζουν τους προβληματισμούς τους για την επισκευή της γέφυρας του Ευήνου, καθώς μπορεί να είναι η ελεύθερη πλέον η διέλευση από τον πλευρικό σταθμό των διοδίων στη Γαβρολίμνη, ωστόσο η χιλιομετρική απόσταση για τις μετακινήσεις προς το Μεσολόγγι, που πλέον έχει μεγαλώσει επηρεάζει αρκετές πτυχές της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Έτσι λοιπόν ζητούν ενημέρωση επί του θέματος από το Δήμο Ναυπακτίας και παραθέτουν τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να υπάρξει άμεσα αποκατάσταση. Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ζήτημα είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Υπ. Υποδομών, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη αν είναι τεχνικά εφικτή η επισκευή της γέφυρας ή αν θα πρέπει να κατασκευαστεί νέα γέφυρα.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν :
α. Η πρόσβαση σε εύκολη και ταχεία μετακίνηση στις γύρω περιοχές σε ένα σύγχρονο κράτος, αποτελεί βασικό αγαθό, συνεπώς πρέπει να είναι εφικτή και προσβάσιμη σε όλους τους συμπολίτες μας.
β. Η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση που έχει προκύψει για τους κατοίκους του Γαλατά και των γύρω περιοχών, αποτελεί μείζονος σημασίας πρόβλημα με σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.
γ. Η επιπλέον χιλιομετρική επιβάρυνση και η απόσχιση από το νοσοκομείο της Ι.Π. Μεσολογγίου, τις καθημερινές επαγγελματικές και κοινωνικές ανάγκες καθιστούν την ζωή μας ακόμη δυσκολότερη.
δ. Ο τόπος μας βασίζεται στον πρωτογενή τομέα, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη η μετακίνηση αγροτικών μηχανημάτων για την καλλιέργεια, την διακίνηση αγροτικών προϊόντων και την προμήθεια εφοδίων για τις αγροτικές καλλιέργειες.
ε. Η δυσκολία μετακίνησης έχει αποκόψει τα παιδιά και τη νεολαία του τόπου μας από πληθώρα δραστηριοτήτων, ενώ οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της περιοχής μας καλούνται καθημερινά σε «αγώνα δρόμου» προκειμένου να εκπληρώσουν τις σχολικές και -εν γένει- μαθητικές τους υποχρεώσεις, ανατρέποντας ουσιαστικά και επιβαρύνοντας σημαντικά τόσο τον προσωπικό όσο και τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.
στ. Η υλοποίηση της επισκευής του έργου πρέπει να είναι άμεση και πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, διαφορετικά οι τοπικοί επιχειρηματίες θα βρεθούν σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική θέση.
Τέλος, προσδοκούμε την άμεση ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του έργου με προσδιορισμό του χρονικού πλαισίου που απαιτείται για την ολοκλήρωσή του.