Πώς υποδέχτηκαν το 2022 οι μεγάλες πόλεις της Ελλάδας

Το καλωσόρισμα του 2022 σε όλη την Ελλάδα

Όπως ο υπόλοιπος κόσμος, έτσι και η Ελλάδα γιόρτασε την αλλαγή του χρόνου για μια ακόμα φορά εντυπωσιακά και πανέμορφα. Άνθρωποι μαζεύτηκαν με τους αγαπημένους τους σε σπίτια, κι υπήρξαν εκδηλώσεις και συναυλίες που οργάνωσε η κάθε περιοχή για να υποδεχτούν μαζί το έτος 2022 με χαρά και γιορτινό πνεύμα. Δυστυχώς, η νέα παραλλαγή όμικρον του κορονοϊού επέβαλε μέτρα και έτσι άλλη μια αλλαγή χρόνου μας βρήκε προσεκτικούς. Ας ελπίσουμε πως η επόμενη αλλαγή του χρόνου θα μας βρει πιο κοντά στην παλιά κανονικότητα.

Από εκεί και πέρα, η χώρα ήταν στολισμένη και τα βεγγαλικά φώτισαν από τις μεγαλύτερες πόλεις ως και τα μικρά στενά στα χωριά, για να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον παλιό χρόνο και να υποδεχτούμε τον καινούργιο όπου και αν βρισκόμαστε.

Αθήνα

Στην πρωτεύουσα, ο λόφος του Λυκαβηττού πλημμύρισε με φώτα και γιορτινές μουσικές με τον σουπερ σταρ Σάκη Ρουβά. Το παρών έδωσε και η χορωδία παιδιών από την «Κιβωτό του Κόσμου» και ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, έδωσε τις ευχές του για την νέα χρονιά. Το θέαμα είχε ένα σημαντικό χρηματικό κόστος και μεταδόθηκε από την συχνότητα της ΕΡΤ 1 καθώς και μέσω ertflix.

Δυστυχώς, στο Σύνταγμα υπήρξε μεγάλος συνωστισμός, κυρίως από άτομα πακιστανικής καταγωγής, παρά τις απαγορεύσεις για την μη διασπορά του κορονοϊού, πράγμα που σχολιάστηκε.

Θεσσαλονίκη

Η νέα χρονιά μπήκε φαντασμαγορικά με πυροτεχνήματα και στη Θεσσαλονίκη, να εκτοξεύονται από μια φορτηγίδα, στον Θερμαϊκό, στο ύψος της Αριστοτέλους, και να φωτίζουν τον μεσονύκτιο ουρανό. Το λαμπερό θέματα κράτησε γύρω στα πέντε λεπτά με συνολικά 2600 βολές και μια μεγάλη ποικιλία σε εφέ. Διάφορος κόσμος, βέβαια, συνέχισε έπειτα να ρίχνει στις γειτονιές ανεξάρτητα τα πυροτεχνήματα που είχε ετοιμάσει.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ευχήθηκε με τη σειρά του, μεταξύ άλλων ο νέος χρόνος να φέρει σε όλους μας όσα μας στέρησε ο προηγούμενος και να μην σταματάμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον αλλά και να πράττουμε σωστά για ένα καλύτερο παρόν.

Πάτρα κ.α.

Και στην αχαϊκή πρωτεύουσα οι περιορισμοί κρατήσανε τον κόσμο προσεκτικό, όμως τα πυροτεχνήματα φωτίσανε κι εδώ τον ουρανό πάνω από την πόλη.

Εντυπωσιακό θέαμα αποτέλεσαν και άλλες εκδηλώσεις για την αλλαγή της χρονιάς στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Ελλάδα όπως η Λαμία και το Ηράκλειο Κρήτης που επίσης έλουσαν τον ουρανό με πυροτεχνήματα μετά την αλλαγή του χρόνου και συνοδεύτηκαν με χαρούμενα μηνύματα και ευχές για ένα ευτυχισμένο έτος.