Αφού η κυβέρνηση απέρριψε το lockdown o “ειδικός” εφηύρε τη φυλακή

Εμείς δεν θα ζητήσουμε τη φυλάκιση των αντιεμβολιαστών, όπως ζήτησε εκείνος. Θα ζητούσαμε όμως σίγουρα μία παρέμβαση του ΕΣΡ γιατί ο «ειδικός» που το τελευταίο διάστημα είναι τακτικός πανελίστας και εκφέρει γνώμη για την πανδημία, τόλμησε εμμέσως πλην σαφώς, να ζητήσει φυλάκιση για όσους δεν εμβολιάζονται. Έκανε μάλιστα την παρομοίωση με κάποιον μεθυσμένο που συνειδητά κυκλοφορεί στο δρόμο και προκαλεί τροχαίο ατύχημα σκοτώνοντας κάποιους συνανθρώπους του. με τον ανεμβολίαστο που μεταδίδει τον ιό και δήθεν μπορεί να σκοτώσει πολύ περισσότερους ανθρώπους από,όσους θα σκότωνε ο μεθυσμένος οδηγός στο τροχαίο. «Γιατί το ένα είναι αδίκημα που φέρνει φυλάκιση, ενώ το άλλο είναι δημοκρατικό δικαίωμα που δεν το θίγει κάνεις;» αναρωτήθηκε με νόημα ο «ειδικός»….

Ο ρόλος των ειδικών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν είναι να προτείνουν πειθαρχικά μέτρα, είναι να μας εξηγούν με απλά λόγια για όλους εμάς που δεν είμαστε ειδικοί, το πώς εξελίσσεται η πανδημία, το τι πρέπει να κάνουμε, τι δεν πρέπει κτλ. Όμως τέτοιου τύπου απόψεις ουσιαστικά ρίχνουν νερό στο μύλο των αντιεμβολιαστών και δεν βοηθούν καθόλου σε αυτό που θεωρητικά είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όχι μόνο γιατί η πρόταση να φυλακίζονται οι ανεμβολίαστοι είναι γραφική, αλλά ουσιαστικά γιατί αποκρύπτεται ένα ξεκάθαρο επιστημονικό στοιχείο που μπορούμε πλέον, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων, να το γνωρίζουμε όλοι μας ακόμη και αν δεν είμαστε ειδικοί. Ο κορονοϊός μεταδίδεται και τον μεταδίδουν τόσο οι ανεμβολίαστοι όσο και οι εμβολιασμένοι. Πιθανότατα οι εμβολιασμένοι να μεταδίδουν λιγότερο, αλλά τα εμβόλια, όπως έχει συμβεί ιστορικά και με τα εμβόλια της γρίπης, δεν εξαφανίζουν τον ιό, απλώς τον εξασθενούν, έτσι ώστε να είναι για ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού επικίνδυνος και να μην συνιστά πανδημία.

Η αλυσίδα της μετάδοσης σπάει σε μεγάλο βαθμό μόνο με ένα lockdown και αφού η κυβέρνηση έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός lockdown ο κ. Βασιλακόπουλος σκέφτηκε να προτείνει τη φυλάκιση.