Υγειονομικές «προφητείες», όταν επί δύο χρόνια πάμε βλέποντας και κάνοντας

Θα περιμέναμε τέτοιες δηλώσεις και τέτοιες “προφητείες” να κάνουν άλλοι υπουργοί και όχι η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία μάλιστα τυγχάνει και γιατρός με ένα αξιοζήλευτο επιστημονικό βιογραφικό.

Η Μίνα Γκάγκα δήλωσε ότι ο ιός λήγει… αρκεί να τηρήσουμε τα μέτρα και να έχουμε υπομονή για λίγο καιρό ακόμη, σημειώνοντας ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στη συνέχεια και ότι «το Πάσχα μας θα είναι κανονικό». «Την περίοδο εκείνη θα έχει κρούσματα όπως έχει και η γρίπη» είπε χαρακτηριστικά.

Κι όμως δεν πάει πολύς καιρός που για ζητήματα διαχείρισης της πανδημίας αλλά και της οικονομίας πολλά κυβερνητικά στελέχη δήλωναν για παράδειγμα «δεν περιμέναμε την εμφάνιση της “δέλτα”» ή «η εμφάνιση της “όμικρον” ήταν κάτι που δεν το είχαμε προβλέψει»…. Τώρα πώς είναι δυνατόν η Μίνα Γκάγκα να είναι σε θέση να κάνει προφητείες για το μέλλον και να μας λέει τι θα συμβεί το Πάσχα με μία πανδημία, που εξελίσσεται με απρόβλεπτο χαρακτήρα, είναι κάτι που πραγματικά προκαλεί εντύπωση.

Προφανώς θα θέλαμε η πρόβλεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας να επαληθευτεί και ακόμα περισσότερο, αν υπήρχε ένα μαγικό κουμπί που θα εξαφάνιζε τον κορονοϊό ευχαρίστως θα το πατούσαμε αύριο το πρωί κιόλας. Όμως εδώ που φτάσαμε σχεδόν με δύο χρόνια πανδημίας καλό θα είναι οι υπουργοί να σταματήσουν τις “προφητείες” και τις προγνώσεις για το μέλλον και για το πόσο θα διαρκέσουν τα οποιαδήποτε υγειονομικά μέτρα.