«Φασιστική» η απόφαση Σκρέκα : Ο «Δήμος για τα παιδιά μας» ξεπέρασε και τον Παπαναστασίου

Μπορεί το πρόβλημα του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου να είναι διαχρονικό, αλλά έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα ολοένα και περισσότερο ευθύνες για τη μη λύση του προβλήματος βαραίνουν τη παρούσα δημοτική αρχή. Η αντιπολίτευση όμως από την άλλη και ιδίως η παράταξη «Δήμος για τα παιδιά μας» είναι εμφανές ότι προσδοκά σε πολιτικά κέρδη από την αποτυχία της δημοτικής αρχή στο ζήτημα των απορριμμάτων. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει “φασιστική” την απόφαση Σκρέκα για μεταφορά απορριμμάτων από το Μεσολόγγι στο ΧΥΤΑ Στράτου.

“Ευχαριστούμε τους όμορους Δήμους Ναυπακτίας, Αγρίνιου, Ξηρομέρου, Ακτίου – Βόνιτσας για την βοήθεια που μέχρι τώρα προσέφεραν χωρίς να προσδοκούν κανένα όφελος και πιστεύουμε ότι αυτή η πρώτη καλή τους κίνηση μπορεί να συνεχιστεί κατόπιν συνεργασίας και καλής πίστης χωρίς να κάνουμε χρήση, φασιστικών αποφάσεων επιβολής μέτρων” ανέφερε χαρακτηριστικά σε σημείο της ανακοίνωσής της.

Τέτοιο χαρακτηρισμό για την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος πάντως, ούτε ο Δήμαρχος Αγρινίου τόλμησε να ξεστομίσει… Το έκανε όμως η παράταξη «Δήμος για τα παιδιά μας», παρά το γεγονός ότι η απόφαση αυτή -έστω κι αν δεν πάρθηκε με όλες τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος- θα έδινε μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα του Μεσολογγίου…