Ανοιχτή επιστολή για το θέμα των απορριμμάτων από την Πρόεδρο της Κοινότητας Μεσολογγίου

Αγαπητοί συμπολίτες,

επειδή η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων φτάνει εκ νέου σε αδιέξοδο και επειδή έχω την πεποίθηση ότι με την συμμετοχή των πολιτών όλα τα προβλήματα βρίσκουν την λύση τους,
σας απευθύνω, ως Πρόεδρος της Κοινότητας, δύο ερωτήσεις οι οποίες έχουν προταθεί πλείστες φορές στη δημοτική αρχή – αλλά ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί.

1. Δημιουργία προγράμματος για την αποκομιδή: Είμαστε διατεθειμένοι να βγάζουμε τα σκουπίδια μας με πρόγραμμα π.χ. τρεις ή τέσσερεις φορές την εβδομάδα (συγκεκριμένες μέρες);

Και άλλη μια ερώτηση που βοηθά στην μείωση του όγκου των απορριμμάτων:
2. Είμαστε διατεθειμένοι να διαχωρίζουμε τα σκουπίδια μας σε κατηγορίες; (χαρτί, γυαλί, πλαστικά-αλουμίνια, είδη κήπου-κουζίνας)

Αν οι απαντήσεις είναι ναι, ας δώσουμε το μήνυμα στην δημοτική αρχή, ότι θέλουμε να προχωρήσει με αυτό τον σχεδιασμό για την καθημερινότητα της αποκομιδής ώστε να δοθεί ουσιαστική λύση.

Ήδη υπάρχει το παράδειγμα από την εκπαιδευτική κοινότητα (Γυμνάσιο Αιτωλικού μαζεύει το χαρτί και έρχεται οργανισμός ανακύκλωσης και το παίρνει, 2ο Δημοτικό Νεοχωρίου συμμετέχει σε διαγωνισμό για ανακύκλωση μπαταριών και άλλα πολλά παραδείγματα που δεν τα αναφέρω για λόγους χώρου).
Επίσης πολλοί συμπολίτες μας έχουν ήδη στα σπίτια τους 4 κάδους να διαχωρίζουν τα απορρίμματα, ενώ πάρα πολλοί σέβονται και τηρούν την ανακύκλωση. Αυτό είναι ενθαρρυντικό γιατί δείχνει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, πόσο μάλλον αν υπάρξει και κεντρικός σχεδιασμός.

Για το που θα πάνε στη συνέχεια τα σκουπίδια μας έχουν ληφθεί αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου οι οποίες όμως πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα από την δημοτική αρχή. Για όποιον επιθυμεί να ενημερωθεί ενδελεχώς μπορεί να επικοινωνήσει με το Συμβούλιο Κοινότητας ώστε να αναλύσουμε το θέμα περισσότερο.

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσολογγίου
Όλγα Δασκαλή