Η Ιταλία και η Καλαμάτα θα τιμηθούν φέτος στις Γιορτές Εξόδου

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την τέλεση των φετινών Γιορτών Εξόδου στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Φέτος ελπίζεται ότι θα επανέλθει η κανονικότητα και ο Δήμος θα μπορέσει να υλοποιήσει χωρίς περιορισμούς τις Γιορτές Εξόδου μετά από δύο χρόνια όπου η πανδημία άφησε έντονα τα σημάδια της.
Σε αυτό το πλαίσιο οι συσκέψεις και οι επαφές είναι καθημερινές και το επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμη και η πλατφόρμα δηλώσεων συμμετοχής από τους εθελοντές που θέλουν να βοηθήσουν στην επιτυχή τέλεση της μεγάλης διοργάνωσης, τους συλλόγους που θέλουν να έρθουν και να τιμήσουν την Ιερή Πόλη, αλλά και δρομέων που θα συμμετάσχουν στον φετινό Δρόμο Θυσίας.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η φετινή επέτειος για την συμπλήρωση 196 ετών από την Ηρωική Έξοδο να εορταστεί με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα και όπως αρμόζει στους ένδοξους προγόνους μας, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας.

Ήδη, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου, η Πρέσβης της Ιταλίας κα Patrizia Falcinelli αποδέχτηκε την πρόσκληση ώστε η Ιταλία να είναι η χώρα που θα τιμηθεί στις φετινές εορτές. Αύριο ο Κώστας Λύρος θα συναντηθεί με την Πρέσβη όπου θα συζητήσουν πιο αναλυτικά για τις φετινές επετειακές εκδηλώσεις και θα της επιδώσει την επίσημη πρόσκληση.

Παράλληλα ο Δήμος φέτος διευρύνει τις σχέσεις του με τις ιστορικές πόλεις της χώρας μας. Έτσι αποφάσισε να τιμήσει τον Δήμο Καλαμάτας καθώς υπάρχουν όχι μόνο ιστορικοί δεσμοί, αλλά και δεσμοί φιλίας και αλληλεγγύης. Άλλωστε στο επόμενο διάστημα προγραμματίζεται και η αδελφοποίηση με την όμορφη Μεσσηνιακή πόλη. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ήδη έχει αποδεχθεί την σχετική πρόταση του Κώστα Λύρου.