«Σύνδρομο Τέγα»: Με ατάκες όμως δεν λύνεται πρόβλημα των σκουπιδιών στο Μεσολόγγι

Ποιος να το φαντάζονταν όταν στο Μεσολόγγι η μικροπολιτική θα λάβει και όνομα που παραπέμπει σε ασθένεια, θα γίνει δηλαδή σύνδρομο. Η δημοτική αρχή μάλιστα από τη δική της σκοπιά βάφτισε το σύνδρομο αυτό με αφορμή την καταγγελία του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Χρ. Τέγα, που είχε ως αποτέλεσμα πρόσφατα για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τα τεκταινόμενα στο «κτήμα Πετούνη» να συλληφθούν η αρμόδια αντιδήμαρχος και τέσσερις εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

«Η στάση του «Δήμου για τα Παιδιά μας» όπως εκφράζεται από τον επικεφαλής της, κάτοικο Αγρινίου, Αγαθάγγελο Κότσαλο, κάθε άλλο παρά ευνοεί τον Δήμο και τον τόπο μας. Αυτοί έχουν πάθει το… «σύνδρομο Τέγα» βάζοντας την μικροπολιτική πάνω από τον τόπο και τους συνδημότες μας» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Μεσολογγίου σχολιάζοντας την αποχή της μείζονος αντιπολίτευσης από το δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη με αποτέλεσμα να υπάρχει απαρτία και η συνεδρίαση να ματαιωθεί. Ίσως όμως περισσότερο «θανατηφόρα» ατάκα ήταν η εκτίμηση της δημοτικής αρχή Μεσολογγίου ήταν η «αιχμή» για τον τόπο κατοικίας… «Ίσως γιατί η κατοικία των ηγητόρων του κείται μακράν… στην Αθήνα και το Αγρίνιο. Δεν τους ενοχλούν τα σκουπίδια!» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της δημοτικής αρχή προσπαθώντας να διεγείρει τα παραδοσιακά μεσολογγίτικα αντανακλαστικά, καθότι στο Μεσολόγγι για μια μερίδα τουλάχιστον όσοι κατοικούν έξω από τα… τείχη δεν είναι Μεσολογγίτες.

Τα σχόλια πάντως στις ανακοινώσεις που ακολούθησαν ένθεν κακείθεν την ματαιωμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης, μπορεί να δίνουν τροφή για συζητήσεις, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν λύνουν το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Μεσολόγγι.