Αυτό το Κράτος δεν είναι για κρίσεις

Μπουνάτσα, καπετάνιε! Ας το πάρουμε απόφαση, αυτό το Κράτος όπως είναι δομημένο είναι ανίκανο να διαχειριστεί κρίσεις και… φουρτούνες.

Δεν υπήρχε κυβέρνηση, τουλάχιστον τα τελευταία 20 με 30 χρόνια με την οποία, δεν καήκαμε, δεν πνιγήκαμε, δεν μείναμε αποκλεισμένοι στα χιόνια. Κακώς πιστεύουμε ότι είναι θέμα κακών χειρισμών του εκάστοτε Πρωθυπουργού, του εκάστοτε Υπουργού ή του εκάστοτε Περιφερειάρχη.

Η… στραβή θα κάτσει σε όλων τη βάρδια. Το πρόβλημα είναι δομικό και γι΄αυτό ακριβώς αγγίζει όλο το σύστημα από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι τον τελευταίο Δήμαρχο και από το Αρχηγό της Αστυνομίας ή της Πυροσβεστικής μέχρι τον τελευταίο τροχονόμο. Η ευθύνη λοιπόν πρωτίστως έγκειται στο γεγονός ότι οι υπεύθυνοι δεν έχουν αλλάξει αυτό το αναποτελεσματικό σύστημα. Σε συνθήκες κρίσης, σε συνθήκες ενός έκτακτου καιρικού φαινομένου, πρέπει να υπάρχει ένας που θα έχει την πλήρη εικόνα και θα κάνει κουμάντο, θα δίνει τις κατευθύνσεις, που οι αποκάτω θα τις μετατρέπουν σε ανάλογες εντολές προς τους ανθρώπους που δουλεύουν στο πεδίο.

Για μια ακόμη φορά όμως μπλέξαμε με τις αρμοδιότητες, αλλού υπεύθυνη η Περιφέρεια, στην Αττική Οδό ο παραχωρησιούχος και άλλος υπεύθυνος για να διακόψει την κυκλοφορία… Άντε να βγάλεις άκρη μετά.