Πάρκο : Tι άλλαξε, τι γίνεται τώρα καλύτερα

Είναι ομολογουμένως μια σημαντική στιγμή η υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση του Πάρκου στο Αγρίνιο. Γιατί, αυτή τη φορά έχουμε ένα έργο που πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα και όλοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τι ακριβώς θα γίνει, όπως επίσης δεν τίθενται ερωτήματα περί της νομιμότητάς του. Αυτή είναι η διαφορά σε σχέση με την ανεπιτυχή προσπάθεια ανάπλασης του Πάρκου κατά την περίοδο της δημαρχίας Μοσχολιού. Και αν θέλουμε να δούμε τα πράγματα με μια θετική και αισιόδοξη προοπτική, αυτή είναι και η «κληρονομιά» εκείνης της τραυματικής εμπειρίας.

Και αυτό πρέπει να πιστωθεί και στην κοινωνία των πολιτών, αλλά και στη δημοτική αρχή που λειτούργησε διαφορετικά, με όρους δημοσιότητας, με δημόσια διαβούλευση και με όρους νομιμότητας. Αυτό το τελευταίο εξάλλου ήταν ένα σημείο που είχε υπογραμμίσει πολλές φορές ο Γ. Παπαναστασίου σε δηλώσεις του ότι δηλαδή το πάρκο με «ακραία νομιμότητα».

Το μόνο αρνητικό σε αυτή την ιστορία ήταν η καθυστέρηση, καθώς από τα μέσα του 2017 που κατατέθηκε η σχετική μελέτη, για να λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια. Αλλά αυτό εξάλλου ήταν όπως και αποδείχθηκε και το «τίμημα» του προηγούμενου εγχειρήματος, της ανάπλασης που έπεσε νωρίς στα μάτια των πολιτών και αργότερα στο ΣτΕ.