Τζήλος και Άρης “εκτέλεσαν” τον Παναιτωλικό

Σε ένα ματς που καθάρισε από νωρίς, ο Άρης έκανε γκολ τα δύο πέναλτι που κέρδισε και νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό μέσα στο Αγρίνιο! Πολλά παράπονα από τον Παναιτωλικό για τη διαιτησία του Τζήλου.

Παναιτωλικός και Άρης είχαν αρκετή διάθεση στη σημερινή αναμέτρηση και αυτό αποτυπώθηκε στον ρυθμό και τις πολλές φάσεις που σημειώθηκαν εκατέρωθεν σε όλα τα διαστήματα του αγώνα.Όμως, περισσότερο από την όρεξη και την ενέργεια των ποδοσφαιριστών, τις ισορροπίες καθόρισε η… όρεξη και οι προθέσεις του Θανάση Τζήλου, τις οποίες ο έμπειρος διαιτητής φρόντισε να κάνει εξ αρχής εμφανείς.

Πιο συγκεκριμένα, μόλις στο 5ο λεπτό ο Τζήλος καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Άρη σε γλίστρημα του Ντιαγέ, με τον VAR Ζαμπάλα να μη… βλέπει ξεκάθαρο και προφανές λάθος και ως εκ τούτου να μη διαφωνεί με την απόφαση του διαιτητή. Ο Ματίγια ευστόχησε από τα 11 βήματα, σκοράροντας το πρώτο τέρμα του Άρη μέσα στο 2022 και σφίγγοντας γροθιές και… γεννητικά όργανα από το πάθος! Ο Παναιτωλικός δεν πτοήθηκε και έφτασε στην ισοφάριση με κοντινή κεφαλιά του Καρέλη, όμως, δίχως να καθυστερήσει ούτε μισό λεπτό, το VAR επιβεβαίωσε την άποψη του βοηθού Νικολακάκη ότι ο φορ των Αγρινιωτών ήταν εκτεθειμένος.

Σύντομα, στο 20’, ο Τζήλος προσέφερε και δεύτερο πέναλτι στους «κιτρινόμαυρους», αυτήν τη φορά σε πτώση του Μαντσίνι μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Μελίσσα. Ο Καμαρά ανέλαβε αυτήν την εκτέλεση και έκανε το 0-2 νικώντας τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα άρχισε να «βαραίνει» για τον Τζήλο στο γήπεδο του Αγρινίου, όμως οι 11 του Αναστασίου διατήρησαν και την ψυχραιμία και τη διάθεση τους, ώστε να καταφέρουν να απειλήσουν αρκετές φορές την εστία του Σιαμπάνη ως την ανάπαυλα. Ωστόσο, ούτε ο Καρέλης, ούτε ο Μπαρμπόσα, ούτε ο Ντουάρτε, ούτε ο Αποστολάκης (δοκάρι), ούτε κανείς, δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα παρά τις μεγάλες ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Στον αντίποδα, ο προσεκτικός και επιφυλακτικός μετά το 0-2 Άρης, είχε δοκάρι σε ωραίο πλασέ του Γκάμα σε αντεπίθεση στις καθυστερήσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν έπεσε καθόλου, με τον Παναιτωλικό να επιθυμεί να πιέσει και τον Άρη να προσπαθεί να απορροφήσει την ορμή των γηπεδούχων και να βρει λύσεις μπροστά. Ο Ντουάρτε απείλησε στο 47’ με τον Σιαμπάνη να αποκρούει, ενώ ο Μεντόσα είχε δοκάρι στο 60’, σε ένα τρομερό σουτ από απόσταση! Μετά τη μία ώρα παιχνιδιού, πάντως, οι γηπεδούχοι άρχισαν να κουράζονται και ο Άρης πήρε μέτρα στο γήπεδο, φτάνοντας σε σημείο να απειλήσει με αξιώσεις αλλά άστοχα την εστία του Μελίσσα. Παρότι δεν σταμάτησαν ποτέ να διεκδικούν τις πιθανότητες τους, οι παίκτες του Αναστασίου δεν μπόρεσαν να βρουν τη μεγάλη φάση και δη την ισοφάριση, με τον Σιαμπάνη να μαζεύει σταθερά ό,τι ερχόταν από αέρος στην περιοχή του. Το 0-2 διατηρήθηκε ως το τέλος, χαρίζοντας στον Άρη τη δυνατότητα να «πιάσει» τον ΟΦΗ στους 26 βαθμούς και να μη χάσει έδαφος απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα, που επίσης πήραν τρίποντα σε αυτήν την αγωνιστική και συνέχισαν ακάθεκτη στον δρόμο για την είσοδο τους στα πλέι οφ.