Πάρκο : Ικανοποίηση και καθυστέρηση, οι δύο όψεις πριν ξεκινήσουν τα έργα

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις συμβάσεις των έργων που υπογράφτηκαν πρόσφατα. «Βλέπουμε τους κόπους μας να παίρνουν σιγά-σιγά σάρκα και οστά» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη σύμβαση για την ανάπλαση του Πάρκου, αλλά και την αντικατάστασή του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της Μακρυνείας.

Στην αντιπολίτευση βέβαια από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια αντίρρηση για τα έργα αυτά υπογραμμίζεται με νόημα η καθυστέρηση που έχει σημειωθεί. «Δεν πρέπει να καμαρώνουμε που συμβασιοποιήθηκε το Πάρκο» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τίμος Παπανικολάου και πρόσθεσε: «20 χρόνια το έχουν στερηθεί οι Αγρινιώτες». Εκτίμησε μάλιστα ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν ενδείκνυται για να λέει ο σημερινός δήμαρχος ότι είχε αποτελεσματικότητα η θητεία του.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου όμως απάντησε στη συνέχεια πως ο ίδιος παρέλαβε το Πάρκο «σκαμμένο» με μια εργολαβία κολλημένη στο ΣτΕ και πως ο Δήμος χρειάστηκε να καταβάλει περίπου 300.000 ευρώ για να απεμπλακεί από την ανάπλαση που «έπεσε» στο ΣτΕ. Μάλιστα σημείωσε ότι ήταν λογικό να χρειαστεί αρκετός χρόνος έτσι ώστε σήμερα να υπάρχει ένα έργο απολύτως νόμιμο και με όλες τις εγκρίσεις.