Nέα συγκέντρωση αγροτών αύριο στο Χαλίκι με αποκλεισμό της Ιόνιας Οδού

Η Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκου στο Χαλίκι, καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε συγκέντρωση στον χώρο του Μπλόκου, την Τετάρτη 16 Φλεβάρη, στις 6μμ, για να κλιμακώσουν τον αγώνα τους σε Πανελλαδικό Συντονισμό με τα πάνω από 30 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, με αποκλεισμό της Ιόνιας Οδού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μπλόκου στο Χαλίκι αποφασίστηκε ομόφωνα:
Να ζητηθεί συνάντηση Επιτροπής των Μπλόκων με κυβερνητικό κλιμάκιο που θα έχει επικεφαλής τον πρωθυπουργό, όπου θα τεθεί για ικανοποίηση το πλαίσιο των αιτημάτων μας, που περιλαμβάνει:
• Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
• Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
• Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

“Ταυτόχρονα καλούμε να δυναμώσει η στήριξη του Μπλόκου από όλους τους φορείς του νομού, να στηρίξουν τον αγώνα μας και τα αιτήματά μας, με κάθε τρόπο, πάνω απ’ όλα με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της Τετάρτης, γιατί τα προβλήματα είναι κοινά. Με τη μαζική συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων τόσο στο Μπλόκο στο Χαλίκι, όσο και πανελλαδικά και με την ενδυνάμωση της λαϊκής συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα δίκαια αιτήματα του αγώνα μας, μπορούμε και θα πετύχουμε το στόχο μας. Συνεχίζουμε – Θα νικήσουμε!” αναφέρουν ακόμη στην ανακοίνωσή τους οι αγρότες.