Αιχμές για Ιερόθεο από το Μεσολόγγι : «Αναμένοντας να αποκτήσει νέες επαρχίες περιοδεύει…»

Αιχμή σε βάρος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, που αυτή την περίοδο είναι τοποτηρητής της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας αφήνουν οι φορείς του Μεσολογγίου, που ζητούν να μην προχωρήσει η διχοτόμηση της Μητρόπολης.

Στην κοινή τους ανακοίνωση οι 20 σύλλογοι και φορείς από το Μεσολόγγι ζητούν να παραμείνει ως έχει η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και αφήνουν αιχμές και σε βάρος αιρετών εκπροσώπων της περιοχής για τις διεργασίες που καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα γύρω από το θέμα αυτό. «Όπως πάντα κρύβονται οι βουλευτές και περιφερειάρχες και νομάρχες, ενώ κάποιοι ενεργούν κρυφά υπέρ του ίδιου σκοπού» λένε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους. Ενώ για πρώτη φορά τουλάχιστον δημόσια, μέσα από την ανακοίνωση αυτή, προκύπτει και μία αιχμή σε βάρος του Μητροπολίτη Ιεροθέου.

«Ο τοποτηρητής της έδρας αναμένοντας να αποκτήσει νέες επαρχίες περιοδεύει στην επαρχία Μεσολογγίου και Τριχωνίδος» λένε με νόημα οι 20 σύλλογοι και φορείς του Μεσολογγίου που συνυπογράφουν την εν λόγω ανακοίνωση. Εδώ βεβαίως διερωτάται κάνεις τι θα έπρεπε να κάνει ο τοποτηρητής της Μητρόπολης.Να μην πηγαίνει άραγε πουθενά στη Μητρόπολη που έχει χρέος να ασκεί τα καθήκοντά του τοποτηρητή; Ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε είχε αρνηθεί να πάρει οποιαδήποτε θέση για το ζήτημα λέγοντας ότι είναι ένα δύσκολο θέμα και η θέση του ίδιου αρκετά «λεπτή».

Ωστόσο το γεγονός ότι ένας μητροπολίτης συγκάλεσε συνέντευξη Τύπου από πολλούς στο Μεσολόγγι δεν πέρασε απαρατήρητο και ασχολίαστο. Και αυτό γιατί -όπως λέγεται- δεν συνηθίζεται ένας Μητροπολίτης να δίνει συνεντεύξεις Τύπου, ιδίως από τη στιγμή που ελάχιστα 24ωρα μετά την εκδημία του Μητροπολίτη Κοσμά ανέκυψε στο δημόσιο διάλογο μέσα από σχετική αρθρογραφία στον εκκλησιαστικό Τύπο το θέμα των μητροπόλεων της Αιτωλοακαρνανίας της πιθανής αλλαγής των ορίων τους ή της διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.