Νοσοκομείο Αγρινίου : Προς επάνοδο στην κανονικότητα τα τακτικά χειρουργεία

Επιστροφή στην κανονικότητα «βλέπει» ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας ότι η αποκλιμάκωση της πανδημίας σε όλους τους δείκτες όπως καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, θα επιτρέψει άμεσα την πλήρη λειτουργία όλων των νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος είπε ότι «το ΕΣΥ μπορούμε να πούμε πλέον ότι δεν πιέζεται, υπό την έννοια ότι αν και εξακολουθεί να έχει αρκετούς διασωληνωμένους και αρκετές νοσηλείες, τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές» και σημείωσε επίσης πως μέχρι τις 15 Μαρτίου, όλα τα νοσοκομεία θα λειτουργούν, όπως πριν την κλιμάκωση της πανδημίας και «ήδη αρχίζουμε να περιορίζουμε τα περιστατικά τα οποία στέλναμε στον ιδιωτικό τομέα».

Στο πλαίσιο αυτό ένα από τα περιοριστικά μέτρα που αίρεται είναι αυτό που αφορούν τον περιορισμό των χειρουργείων. Σε όλη σχεδόν της περίοδο της πανδημίας, εδώ και δύο χρόνια δηλαδή, υπήρχαν περιορισμοί στα τακτικά χειρουργεία, ακόμη και τις περιόδους που η χώρα δεν βρίσκονταν τυπικά σε lockdown. Αποτέλεσμα αυτού ήταν σε όλα τα νοσοκομεία χώρας οι λίστες χειρουργείων να μεγαλώσουν πάρα πολύ, με συνέπειες φυσικά για τους ίδιους τους ασθενείς, αλλά και για το ίδιο το σύστημα υγείας.

Το Νοσοκομείο Αγρινίου μάλιστα δεν κατάφερε να πάρει γεύση από κανονικότητα ώστε καν στις περιόδους όπου οι περιορισμοί είχαν… περιοριστεί… Υπάρχουν πολλά περιστατικά ασθενώς από την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας που τελικά κατάφεραν χειρουργηθούν σε άλλα Νοσοκομεία όμορων περιοχών (Πάτρα, Άρτα κτλ). Τώρα η επιστροφή στην κανονικότητα μοιάζει να έρχεται επιτέλους κοντά. Ήδη ο διοικητής του Νοσοκομείου Μ. Σερασκέρης μέσω ανάρτησης του στα social media προανήγγειλε την εξέλιξη αυτή.

«Το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε την άρση του περιορισμού των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων σε κρατικά νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές. Μετά από σύσκεψη με τους και τις επικεφαλής του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου, βρέθηκαν όλες και όλοι πανέτοιμοι για την επιστροφή στην κανονικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής της νοσηλευτικής Μονάδας, Μιχάλης Σερασκέρης.