Ο Γαλατάς κάνει τη σύγκριση ανάμεσα σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο

Ο Λύρος το έθεσε στο Βορίδη, αλλά…

Το θέμα της προσάρτησης στο Δήμο Μεσολογγίου του Γαλατά και του Περιθωρίου έθεσε (μεταξύ άλλων) ο Δήμαρχος Κ. Λύρος στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον Υπουργός Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Ο Μάκης Βορίδης βρέθηκε στο Μεσολόγγι για να παραστεί σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ και είχε συνάντηση και με το Δήμαρχο.

Ο Κ. Λύρος ήταν ουσιαστικά «υποχρεωμένος» από τη στιγμή που πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο επικαιροποίησε σχετική παλαιότερη απόφασή του για το θέμα να το θέσει στο Υπουργό. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα από τα λάθη του «Καλλικράτη» το γεγονός δηλαδή ότι ο πρώην Δήμος Χάλκειας εντάχθηκε στο σύνολό του στο Δήμο Ναυπακτίας. Επίσης είναι αλήθεια ότι η πρόσφατη δυσάρεστη εξέλιξη με την γέφυρα του Ευήνου, ανέδειξε με τον ηχηρό τρόπο την εγγύτητα και τις οικονομικές σχέσεις του Γαλατά με την περιοχή του Μεσολογγίου. Από το 2010, που συζητούνταν ο «Καλλικράτης», και τότε όντως η τοπική κοινωνία ήθελε να ενταχθεί στο Δήμο Μεσολογγίου, έχουν αλλάξει πολλά όμως… Έτσι λοιπόν ο πρόεδρος της Κοινότητα του Γαλατά Λ. Μπαλωμένος έδωσε πληρωμένη… απάντηση στις μεσολογγίτικες βλέψεις. Αρκούσε να κάνει τη σύγκριση των παρεχόμενων υπηρεσιών ανάμεσα στο Δήμο Ναυπακτίας και το Δήμο Μεσολογγίου και να φέρει το παράδειγμα του πως αλλάζει μια λάμπα του δημοτικού φωτισμού στο Ευηνοχώρι και πως στο Γαλατά.

Άλλωστε η εκτίμηση του Προέδρου του Γαλατά πως το Μεσολόγγι τα τελευταία χρόνια τείνει να γίνει χωριό… του Αγρινίου… δεν αφήνει πολλά περιθώρια για το πώς πλέον βλέπει ο Γαλατάς το Δήμο Μεσολογγίου…