Προσφυγή για το κτήμα polder και τις Ενεργειακές Κοινότητες της Περιφέρειας

Υπέρ της προσπάθειας της Περιφέρειας ο Γ. Αναγνωστόπουλος

Ξαφνική εμπλοκή ανέκυψε στο project των Ενεργειακών Κοινοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο λόγος για την προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση από την πλευρά του Γιώργου Δάλλα, που ζητά την ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας για την παραχώρηση τμήματος του κτήματος Polder, με σκοπό την δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προχωρήσει τους τελευταίους μήνες αρκετά τις διαδικασίες, ώστε το μεγαλόπνοο σχέδιο να κατατεθεί στη ΡΑΕ και να πάρει άδειου παραγωγού, προτού ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδίου. Η προσφυγή αυτή έρχεται να βάλει ένα μικρό τουλάχιστον ερωτηματικό στην υπόθεση αυτή και ταυτόχρονα να προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις όχι μόνο στο Μεσολόγγι, αλλά και γενικότερα στον αγροτικό κόσμο της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς το συγκεκριμένο project είναι η μοναδική ουσιαστικά πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι, ώστε οι ΤΟΕΒ που συμμετέχουν στην ιδέα να απεξαρτηθούν από το ρεύμα της ΔΕΗ και να αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία. Ζήτημα που γίνεται ακόμη περισσότερο σημαντικό ζώντας σε εποχή ενεργειακής κρίσης.

Σε μια από τις αντιδράσεις που καταγράφονται έως τώρα ο τέως Δήμαρχος Μεσολογγίου Γ. Αναγνωστόπουλος υπερασπίζεται την προσπάθεια της Περιφέρειας και σχολιάζει την προσφυγή του κ. Δάλλα σημειώνοντας μεταξύ άλλων με νόημα «αρνούμαι να πιστέψω ότι ένας τόσο έντιμος άνθρωπος μπορεί να εξυπηρετεί συμφέροντα των Δημοτικών αρχόντων, πρώην αντιπεριφερειαρχών, όχι μόνο του Μεσολογγίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής».

Αναλυτικά η δήλωση του Γ. Αναγνωστόπουλου:
Με έκπληξη διαβάζω στον ημερήσιο τύπο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για ενστάσεις και αντιδράσεις σε ό,τι αφορά στη δημιουργία Τεράστιας Μονάδας Φωτοβολταικών που θα εξυπηρετεί τα Τ.Ο.Ε.Β, Γ.Ο.Ε.Β και κατ΄επέκτασιν τους αγρότες της περιοχής. Μου θυμίζει την εποχή που σαν δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου φτάσαμε στο τέλος του σχεδίου αποκατάστασης του παλαιού Νοσοκομείου και οι Ενεργοί πολίτες Μεσολογγίου χαρακτήριζαν την ανάπλαση Βατοπαίδι ενισχυμένη από τον κίτρινο Ημερήσιο Τύπο του Μεσολογγίου.

Εκπλήσσομαι διότι ο κύριος Δάλλας Γεώργιος υπήρξε Δήμαρχος, Υπήρξε Διευθυντής της Κτηματικής Υπηρεσίας του Μεσολογγίου και πρέπει να θυμάται ότι επί δημαρχίας μου κάναμε μεγάλο αγώνα προκειμένου να αποκτήσουμε χώρους από την Κτηματική Υπηρεσία για τη δημιουργία Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και, δυστυχώς, προσκρούαμε στα οικονομικά συμφέροντα της πόλης.
Γνωρίζει, δε, ότι σαν Δήμαρχος επισκέφθηκα τον κύριο Γκράτσιο Πρόεδρο της Κτηματικής Υπηρεσίας και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αιτήθηκα την παραχώρηση χώρων.
Αρνούμαι να πιστέψω ότι ένας τόσο έντιμος άνθρωπος μπορεί να εξυπηρετεί συμφέροντα των Δημοτικών αρχόντων, πρώην αντιπεριφερειαρχών, όχι μόνο του Μεσολογγίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Στηρίζω την προσπάθεια της Περιφέρειας για τη δημιουργία Πάρκου Φωτοβολταϊκών Μεσολογγίου στο κτήμα Polder στο Μεσολόγγι.

Πιστεύω ότι στην εποχή της ενεργειακής κρίσης που μαστίζει τη χώρα και κυρίως τους αγρότες σύσσωμοι όλοι οι φορείς πρέπει να ταχτούν και να στηρίξουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια.
Υποσημείωση: Φαντάζομαι τα αρρωστημένα μυαλά να μην κάνουν συσχετισμό εν όψει Δημοτικών-Περιφερειακών Εκλογών. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ